Urmărește emisiunea live


Naufragiu MORTAL în largul coastelor Senegalului. ONU a raportat numărul de decese

Un naufragiu mortal a avut loc în largul coastelor Senegalului. Organizația Națiunilor Unite a făcut anunuțul.

Cel puțin 140 de imigranți s-au înecat în largul coastei Senegalului în cel mai mortal naufragiu înregistrat anul acesta, a declarat astăzi agenția de migrație a Națiunilor Unite. Ambarcațiunea, pe care se aflau aproximativ 200 de pasageri, a luat foc și s-a scufundat sâmbăta trecută, la câteva ore după ce a părăsit orașul pescăresc Mbour, la 100 km sud de capitala Dakar, a declarat Organizația Internațională pentru Migrație (OIM).

S-a încercat salvarea tuturor

Reprezentanții forțelor marine și pescarii din Senegal și Spania au salvat aproximativ 60 de persoane, dar „cel puțin 140 de persoane s-au înecat”, a declarat OIM într-un comunicat. 

Ruta maritimă periculoasă, din Africa de Vest către Insulele Canare, a fost odată o cale majoră pentru cei care doreau să scape de sărăcie. Încercările au devenit mai rare atunci când Spania a intensificat patrulele, la mijlocul anilor 2000, dar traseul a început să fie frecventat din nou în acest an. Guvernul Senegalului și OIM au organizat o misiune pentru a călători la Saint-Louis, pentru a evalua supraviețuitorii și pentru a oferi asistență psiho-socială imediată.

Numărul plecărilor din Africa de Vest către Insulele Canare a crescut semnificativ în ultimele săptămâni, 14 bărci transportând 663 de migranți doar în septembrie, conform AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel