Naufragiu în Mediterana. O singură supraviețuitoare

Două vapoare ale organizaţiei spaniole Proactiva Open Arms au sosit în Palma de Majorca sâmbătă cu o migrantă, scăpată ca prin minune dintr-un naufragiu, şi corpurile neînsufleţite a două persoane - o femeie şi un băieţel - recuperate marţi în largul ţărmurilor libiene, relatează AFP. 

Vapoarele Open Arms şi Astral au acostat în portul capitalei arhipelagului Baleare escortate de o navă a Gărzii Civile. 

Supravieţuitoarea naufragiului, o cameruneză de 40 de ani, pe nume Josepha, a fost găsită în stare de hipotermie împreună cu o altă femeie şi un băieţel, care au murit, pe resturile unei bărci pneumatice în largul coastelor Libiei. 

Italia a refuzat cadavrele 

Pentru a-şi asigura protecţia şi pentru a depune mărturie în deplină libertate, ONG-ul a ales miercuri să-şi direcţioneze vapoarele către Spania, în timp ce Italia era dispusă să accepte debarcarea supravieţuitoarei, nu şi a corpurilor neînsufleţite, în Catania (Sicilia). 

Organizaţia neguvernamentală a acuzat paza de coastă libiană că i-a salvat pe migranţii aflaţi în barca pneumatică şi le-a abandonat pe cele două femei şi pe băieţel. 

Membri ai pazei de coastă libiene au explicat că au salvat 165 de migranţi de pe o barcă în aceeaşi zonă în noaptea de luni spre marţi, dar au dezminţit că au lăsat pe cineva la bord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel