NATO: Washingtonul 'încurajează' Turcia să ratifice 'rapid' aderarea Suediei

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

SUA 'salută' ratificarea anunţată de către Turcia a aderării Finlandei la NATO, dar 'încurajează' Ankara să ratifice de asemenea 'rapid' aderarea Suediei, a declarat vineri consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, relatează AFP.

De altfel, Washingtonul 'cere Ungariei să finalizeze fără întârziere procedura de ratificare pentru Suedia şi Finlanda', a spus el într-un comunicat. 'Statele Unite consideră că aceste două ţări ar trebui să devină membre NATO cât mai curând posibil', a adăugat oficialul american.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat vineri că şi-a dat în cele din urmă acordul pentru aderarea Finlandei la NATO, parlamentul turc urmând să ratifice aderarea acestei ţări, nu însă şi pe cea a Suediei.

În privinţa Suediei, Erdogan a spus că va continua discuţiile cu aceasta asupra chestiunilor legate de terorism şi că ratificarea de către Turcia a intrării acestei ţări în Alianţa Nord-Atlantică va depinde de măsurile luate de guvernul suedez. Între timp, Ungaria, singura ţară membră NATO în afară de Turcia care nu a ratificat aderarea Finlandei şi Suediei la NATO, a anunţat că va ratifica pe 27 martie aderarea Finlandei, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel