Urmărește emisiunea live


NATO - Trump, întâlnire importantă la Bruxelles. Discuții esențiale

Președintele american Donald Trump se va întâlni cu alți lideri ai NATO pe 25 mai la Bruxelles, a informat joi guvernul belgian, cu toate că Alianța Nord-Atlantică a afirmat că o dată exactă nu a fost stabilită, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Premierul belgian Charles Michel a anunțat miercuri seara într-un mesaj pe Twitter că "sunt bucuros să le urez bun-venit colegilor mei la următorul summit NATO de la Bruxelles pe 25 mai și la inaugurarea unui nou sediu al Alianței".

Declarațiile lui Donald Trump din timpul campaniei electorale prin care a descris organizația ca fiind "învechită" au făcut ca acest summit să fie extrem de important pentru cimentarea relațiilor transatlantice, au afirmat diplomați.

NATO și reprezentanța SUA la Alianță au afirmat că nu pot deocamdată să confirme data. "Consultări cu privire la data exactă (a summitului) au loc între aliați", a declarat un oficial NATO. Donald Trump și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au fost de acord să organizeze un summit la sfârșitul lunii mai.

Surse oficiale belgiene au declarat că guvernul, care instituie măsuri de securitate în capitală pentru eveniment, a primit asigurări că data organizării summitului a fost stabilită.

Summitul urmează să aibă loc în noul sediu al NATO din Bruxelles, a cărui construcție a început în 2010 și care va înlocui sediul central actual, construit în 1967.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel