NATO, replică pentru Rusia: NATO își va apăra toți aliații. România, un aliat de nădejde

România este un aliat de nădejde al NATO, iar NATO își apără toți aliații împotriva oricăror amenințări, a transmis Alianța după ce purtătorul de cuvânt al diplomației ruse a acuzat România să "sacrifică stabilitatea regională".

"Oficiali ruși continuă să facă afirmații provocatoare, care sunt fără fundament, inadecvate și nu contribuie la stabilitatea și predictibilitatea în Europa", a transmis NATO prin vocea adjunctului purtătorului de cuvânt, Carmen Romero.

"Rusia a încălcat dreptul internațional și nu și-a respectat angajamentele prevăzute în actul fondator NATO-Rusia prin acțiunile sale agresive din Ucraina. NATO este o alianță defensivă și continuă să acționeze respectându-și pe deplin angajamentele prevăzute în actul fondator", a mai precizat Carmen Romero, într-o declarație remisă Agerpres.

MAE rus: Trupe NATO în România, o mutare confruntațională. Guvernul român sacrifică securitatea regională

"Ca răspuns la acțiunile agresive ale Rusiei în Ucraina, ne-am sporit prezența militară în partea de est a Alianței noastre. Această prezență are un caracter rotativ și este departe de orice definiție rezonabilă a forțelor substanțiale de luptă. Toate măsurile noastre sunt defensive, proporționale și în linie cu angajamentele noastre internaționale", a declarat Carmen Romero, care a adăugat că "România este un aliat de nădejde al NATO, iar NATO își va apăra toți aliații împotriva oricăror amenințări".

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe a spus miercuri că planurile NATO de a disloca trupe în apropierea graniței cu Rusia, în România, sunt "confruntaționale".

"De fapt, este o transformare sistematică a acestei țări (România - n.r) într-o altă platformă de susținere a SUA și NATO în apropierea graniței rusești. Noi am comentat în repetate rânduri astfel de mișcări din partea statelor membre NATO, notând manierea confruntațională și subliniind neadecvarea atât financiară, cât și militară", a declarat Alexander Lukașevici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel