NATO, PIB apărare. Merkel: Ținta NU e un fetiș

angela merkel
angela merkel

Cancelarul Angela Merkel a vorbit despre angajamentul asumat de Germania în cadrul NATO, în ceea ce privește ținta de 2% din PIB pentru apărare.

Cancelarul Angela Merkel a declarat luni că este important ca Germania să îşi respecte angajamentele asumate în cadrul NATO, inclusiv prin decizii de a impulsiona cheltuielile militare pentru a ajunge la ţinta de 2% din Produsul Intern Brut pentru bugetul Apărării, relatează Reuters.

Această ţintă nu este un "fetiş", ci reflectă cerinţele în schimbare privind securitatea în lume, a declarat Angela Merkel la o întâlnire cu ofiţeri de rang înalt ai armatei.

Ea a mai spus că este clar că armata germană are nevoie să-şi reconstruiască rezervele de echipamente militare după ani în care cheltuielile au fost reduse.

Angela Merkel a făcut de asemenea apel ca Germania să-şi păstreze angajamentele multilaterale, într-un moment în care SUA s-au retras din acordul nuclear cu Iranul şi din acordul de la Paris privind clima.

Ea a adăugat totodată că relaţia transatlantică va rămâne un pilon solid al securităţii europene, în ciuda acestor diferenţe.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel