Comandantul NATO, Breedlove: Mai multe trupe americane în România

Comandantul suprem al Forțelor Aliate în Europa, Philip M. Breedlove, a anunțat că trupele americane ale NATO din Statele Unite ale Americii vor fi dislocate în Europa începând cu luna octombrie, ca răspuns la agresiunea Rusiei în Ucraina.

Generalul Breedlove le-a declarat, marți, reporterilor de la Pentagon, că trupele cu baza în SUA vor susține forțele americane care deja au fost mutate lunile trecute din Germania, Italia sau alte părți ale Europei pentru a spori patrulele aeriene și terestre din cele trei țări baltice, Lituania, Letonia și Estonia, dar și din România și Polonia, conform McClatchy DC.

Breedlove a adăugat că Rusia a aprovizionat separatiștii din Estul Ucrainei cu tancuri, blindate, artilerie anti-aeriană și alte arme.

"Vedem antrenamente în partea rusă a graniței cu echipamente mari, tancuri, capabilități anti-aeriene și apoi vedem cum aceste capabilități sunt folosite în partea ucraineană a graniței", a afirmat generalul cu patru stele.

ANALIZĂ DC NEWS. Bucureștiul cere NATO să-i consolideze securitatea. UE: România poate trage definitiv Republica Moldova din sfera de influență a Rusiei 

Breedlove a precizat, răspunzând unei întrebări, că Rusia a masat aproximativ 5.000 de soldați la granița cu Ucraina.

Generalul Breedlove (58 de ani) a exprimat scepticism cu privire la recentele declarații conciliante ale președintelui rus Vladimir Putin. 

"Este o retorică bună. Există câteva cuvinte bune despre încetarea focului și pace, dar ceea ce vedem este un conflict neîncetat, alimentare neîncetată a acestui conflict de pe partea de est a graniței și, până nu vom vedea că aceste lucruri s-au schimbat, cred că trebuie să fim vigilenți", a mai spus Breedlove, care a îndemnat Congresul să nu reducă numărul trupelor americane din Europa și să aprobe ajutorul financiar de 1 miliard de euro promis de Obama la 3 iunie, în timpul unei vizite în Polonia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel