NATO, investiții de 3 miliarde de euro

Nato plănuiește să investească 3 miliarde de euro pentru modernizarea sateliților și tehnologiei computerizată în următorii trei ani, a anunțat un înalt oficial, transmite The Independent.

Alianța se adaptează la noi tipuri de război. Aceasta speră că noua tehnologie îi va descuraja pe hackeri, Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) admițând faptul că conflictele sunt din ce în ce mai întâlnite în online, mai degrabă decât în aer, pe uscat sau pe mare.

Planurile includ o investiție de 1,7 miliarde de euro în sateliți de comunicații pentru un mai bun sprijin a trupelor și a vaselor dislocate în întreaga alianță. 

În jur de 800 de milioane vor fi cheltuite pe sisteme informatice care ajută comanda aeriană și sistemul de apărare anti-rachetă.

Suma de 1,7 de euro va fi folosită pentru îmbunătățirea principalelor 32 de locații NATO de atacurile cibernetice, iar alte 80 de milioane vor asigura comunicații telefonice mai sigure între soldații alianță în domeniu.

Anunțul vine într-un moment de tensiuni sporite între NATO și Rusia. Kremlinul a fost acuzat de sponsorizează atacuri asupra rețelelor NATO înainte de summit-uri majore.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel