NATO interzice TikTok pe dispozitive

Foto: Freepik
Foto: Freepik

NATO a interzis oficial angajaților să descarce aplicația de social media TikTok pe dispozitivele lor furnizate de NATO, invocând preocupări de securitate, potrivit a doi oficiali NATO.

Oficialii NATO au trimis o notă personalului vineri dimineață în care anunță interdicția, au spus oficialii. Nota a oficializat interdicția, dar TikTok nu a fost cu adevărat utilizabil pe dispozitivele emise de NATO înainte, oricum, au spus oficialii, din cauza restricțiilor tehnologice interne, potrivit CNN.

„Securitatea cibernetică este o prioritate de vârf pentru NATO. NATO are cerințe solide pentru determinarea aplicațiilor pentru uz comercial oficial. TikTok nu este accesibil pe dispozitivele NATO”, a declarat un oficial NATO pentru CNN.

NATO este cel mai recent organism guvernamental care a interzis aplicația din cauza temerilor că Guvernul chinez ar putea avea acces la datele utilizatorilor TikTok prin intermediul companiei-mamă din China, Bytedance. SUA, Regatul Unit, Norvegia, Parlamentul European și alte națiuni au interzis deja aplicația de pe dispozitivele emise de guvern.

Citește și: Chinezii de la Tik Tok au primit un ultimatum de la administrația Biden: Ori vând aplicația, ori se vor confrunta cu interdicția americană

CEO-ul TikTok, Shou Chew, a subliniat parlamentarilor americani la începutul acestei luni că compania este complet independentă de Beijing și a spus că „nu a văzut nicio dovadă că Guvernul chinez are acces la acele date; nu ne-au cerut niciodată, noi nu am furnizat.”

El a adăugat că TikTok își mută datele în SUA, pentru a fi stocate pe teritoriul SUA de către compania americană Oracle.

Cu toate acestea, guvernele occidentale rămân sceptice.

TikTok ar trebui „închis într-un fel sau altul”, a declarat secretarul de stat Antony Blinken Congresului la începutul acestei luni într-o audiere separată, în aceeași zi în care Chew depunea mărturie. „În mod clar, noi, administrația și alții suntem ocupați de provocarea pe care o reprezintă și luăm măsuri pentru a o aborda.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel