NATO. Întâlnire importantă în România

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a avut luni o întrevedere cu omologul eston Jürgen Ligi.

Cei doi oficiali au discutat despre consolidarea prezenței NATO pe flancul estic. Potrivit Agerpres, ministrul eston se află la București pentru a participa la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor din Centrul și Estul Europei (formatul B9), care va avea loc marți.

MAE precizează într-un comunicat că "în cadrul întrevederii, cei doi înalți oficiali au exprimat satisfacție pentru creșterea nivelului reprezentării diplomatice reciproce, prin deschiderea recentă a ambasadei Estoniei la București și a ambasadei României la Tallinn. Ambii interlocutori au exprimat încrederea că, prin activitatea lor, cele două misiuni diplomatice vor contribui la consolidarea cooperării bilaterale, printr-o mai bună valorificare a potențialului de colaborare, precum și la aprofundarea parteneriatului dintre cele două state în cadrul Uniunii Europene și al NATO".

Discuțiile au vizat și teme de pe agenda europeană, schimbul aprofundat de idei confirmând pozițiile similare ale României și Estoniei pe marea majoritate a temelor prioritare la nivelul UE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel