NATO încheie operațiunile militare în Afganistan. Vezi când

soldati nato
soldati nato

Alianţa Nord-Atlantică va organiza un summit de încheiere a operațiunilor militare în Afganistan, a anunțat Barack Obama, președintele SUA. Decizia a venit după ce au fost discutate măsurile care pot fi luate pentru ca serviciile de securitate afgane "sunt eficiente și pot controla singure frontierele. Operațiunile militare vor fi încheiate din 2014.

"Am discutat despre măsurile pe care le putem lua după 2014 pentru a ne asigura că serviciile de securitate afgane sunt eficiente şi pot controla frontierele; de asemenea, statele membre NATO trebuie să se asigure că Afganistanul nu va deveni un fief al terorismului. Ne-am gândit că, pentru a facilita acest proces, ar fi util să organizăm un nou summit NATO pe această temă anul viitor", a spus Barack Obama, potrivit AFP, citată de pesurse.ro.

Anunțatul a fost făcut după întrevederea de la Casa Albă dintre Barack Obama și secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen. 100.000 de militari din cadrul Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate în Afganistan vor fi retrași în 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel