Urmărește emisiunea live


NATO, cu ochii pe Rusia: Manevrele militare vor fi supravegheate

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut marți Rusiei și Belarusului să aibă în vedere respectarea normelor internaționale în timpul manevrelor militare comune.

Stoltenberg a avertizat că Alianța va monitoriza aceste manevre și este pregătită 'să acționeze dacă este necesar', informează agenția EFE.

Vorbind la Vilnius în timpul unei conferințe de presă alături de președinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite, Stoltenberg a semnalat că toate țările au dreptul să desfășoare aplicații militare, dar a amintit că, în conformitate cu înțelegerile convenite în cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), astfel de exerciții trebuie notificate și pot face obiectul unor inspecții internaționale.

'Vom supraveghea îndeaproape exercițiile ZAPAD', a asigurat el, cerând Rusiei și Belarusului să-și respecte angajamentele internaționale și să dea dovadă de 'transparență și predictibilitate' în desfășurarea acestor manevre.
La rândul ei, Dalia Grybauskaite a avertizat că enclava rusă Kaliningrad va fi practic militarizată în timpul acestor aplicații programate pentru luna septembrie, iar țara sa și Letonia se tem de o importantă desfășurare de trupe ruse în apropierea frontierei lor cu Belarusul.

În timpul vizitei sale în Lituania, Stoltenberg a asistat și la primele aplicații militare comune la care au luat parte batalionul NATO desfășurat în această țară, condus de Germania, și batalionul NATO desfășurat în Polonia sub comandament american.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel