NATO 2022 Bucureşti. Jens Stoltenberg: Nu îl putem lăsa pe Putin să câștige

NATO 2022 Bucureşti. Jens Stoltenberg: Nu îl putem lăsa pe Putin să câștige: Foto: Presidency.ro
NATO 2022 Bucureşti. Jens Stoltenberg: Nu îl putem lăsa pe Putin să câștige: Foto: Presidency.ro

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat la București că nu îl putem lăsa pe Vladimir Putin să câștige.

Jens Stoltenberg a declarat că preşedintele rus, Vladimir Putin, nu poate fi lăsat să câştige. Miniştrii de externe ai NATO vor căuta modalităţi pentru a sprijini pe mai departe Ucraina, a mai spus luni secretarul general al NATO, aflat la București, transmite Agerpres.

"Vom face tot ce este necesar pentru a proteja şi apăra toţi aliaţii. Aici, la Bucureşti, miniştrii de externe ai NATO vor căuta modalităţi de a sprijini pe mai departe Ucraina şi de a face faţă presiunii Rusiei în Bosnia-Herţegovina, Moldova şi Georgia. V-aţi dovedit o gazdă generoasă pentru un număr uriaş de refugiaţi, aţi facilitat exportul a milioane de tone de cereale din Ucraina, pentru a uşura criza alimentară mondială. Aţi asigurat sprijin militar semnificativ Ucrainei. Nu îl putem lăsa pe Putin să câştige, pentru că asta ar arăta altor lideri că pot atinge ţeluri prin forţă şi ar fi o lume mult mai periculoasă pentru noi toţi. Este, deci, pentru interesul nostru propriu de securitate să sprijinim Ucraina", a spus secretarul general al NATO.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă comune susţinute alături de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

NATO 2022 Bucureşti. Iohannis: Unitatea noastră transatlantică a fost o surpriză strategică pentru Rusia

Unitatea transatlantică în contextul războiului din Ucraina a fost "o surpriză strategică pentru Rusia", a afirmat, luni, preşedintele Klaus Iohannis. 

"Comunitatea euro-atlantică iese mai puternică şi mai robustă din această criză. Suntem mai uniţi, mai hotărâţi să ne apărăm valorile fundamentale: democraţia, drepturile omului, statul de drept şi dreptul fiecărei naţiuni de a-şi alege prietenii şi aliaţii. Unitatea înseamnă şi solidaritate. Solidaritatea noastră cu Ucraina trebuie să continue în mod coordonat. Toţi partenerii trebuie să ofere Ucrainei ce are nevoie pentru a-şi apăra suveranitatea şi democraţia atât cât este nevoie", a punctat şeful statului, în alocuţiunea din cadrul Reuniunii Liderilor de la München.

Iohannis a reiterat în acest context că 'războiul iraţional pornit de Rusia pe 24 februarie nu este o agresiune doar la adresa Ucrainei, ci un asalt în toată regula la adresa valorilor şi principiilor noastre fundamentale, ale arhitecturii securităţii euro-atlantice'.

"Acum, forţa noastră comună, robusteţea şi valorile democratice ne sunt puse la încercare în mod istoric. La nouă luni după ce a început conflictul din Ucraina, am primit lecţii care sunt evidente. Două rezultate sunt foarte clare. În primul rând, parteneriatul nostru transatlantic a ieşit mai puternic din această criză. În al doilea rând, regiunea Mării Negre şi-a demonstrat importanţa strategică pentru securitatea euroatlantică şi pentru stabilitatea globală", a arătat președintele Iohannis.

Bucureştiul devine în această săptămână, în perioada 28 - 30 noiembrie, capitala diplomaţiei europene şi euroatlantice. Marţi şi miercuri, va avea loc, la Bucureşti, Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre NATO. Evenimentul va fi găzduit, în numele României, de ministrul Bogdan Aurescu. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel