EXCLUSIV  Naționalism în Ungaria, lecție pentru România. Grigorescu, director Poşta Română: Este unic distribuitor

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române, a vorbit despre faptul că, spre deosebire de alte ţări europene, în România instituţiile statului au libertatea de a folosi serviciile companiilor de curierat private în detrimentul celei naţionale, deţinută de statul român.

Deşi în alte ţări europene pare normal ca o instituţie a statului - de exemplu o primărie - să apeleze la o entitate deţinută tot de statul român pentru serviciile poştale, pentru a susţine, astfel, din banii publici, activitatea unui serviciu public, în România nu se întâmplă aşa. Primăriile şi alte instituţii ale statului român apelează, de multe ori, la firme private de curierat în detrimentul Poştei Române. 

Despre acest aspect a vorbit, la DC News, Horia Grigorescu, directorul general al Poştei. 

"E o consecinţă a liberalizării serviciilor poştale. Sunt însă exemple de administraţii poştale străine – nu că ar fi neapărat cel mai bun exemplu de dat – dar poşta din Ungaria este unicul distribuitor al tuturor trimiterilor pe care le expediază orice instituţie publică din statul maghiar. În România nu, aici este o piaţă liberalizată. (...) E un proces mare până la recâştigarea întregii pieţe a serviciilor poştale clasice pe care Poşta Română le oferea aproape singură în urmă cu circa zece ani de zile, comparativ cu acum când portofoliul este din ce în ce mai mărunţit între competitorii care există pe piaţă. (...) Vorbeam de pandemie şi cum s-a resimţit în serviciile poştale. Vreau să vă spun că atunci când a venit starea de urgenţă instanţele de judecată şi-au suspendat activitatea – s-au dus toate volumele de citaţii, cereri de chemare în judecată, etc – ANAF-ul nu a mai desfăşurat activităţi de somaţii, decizii de impunere, a fost un impact foarte mare pe volumele care ne veneau de la instituţiile publice. Noi a trebuit să ne repliem şi să ne concentrăm pe zona de privat unde, într-adevăr, acolo zona serviciilor de curierat creştea frumos în acea perioadă", a explicat Horia Grigorescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel