Natalia Intotero, vizită Italia. Anunţ pentru românii din peninsulă

Natalia Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni, a fost într-o vizită în Italia unde a stat de vorbă cu reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din regiunile Puglia, Basilicata, Molise și Calabria.

Ministrul Intotero a discutat despre condiţiile de muncă, despre elemente referitoare la procesul de integrare în societatea italiană, dar și despre oportunitățile lucrative existente în România pentru românii care doresc să revină acasă, relatează stiridiaspora.ro.

Ministrul Intotero a menționat simplificarea procedurii de finanțare prin care cetățenii români pot beneficia de fonduri pentru demararea de proiecte în vederea păstrării și promovării identității românești. Totodată, oficialul român a reiterat demersurile depuse de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Educației în vederea îmbunătățirii planului de învățămînt și programelor școlare destinate copiilor românilor care trăiesc în afara țării.

„Iată că un vis s-a împlinit și România are în sfârșit un consulat general la Bari. Acest fapt arată importanța pe care o atribuim celei mai mari comunități din diaspora de mobilitate. Totodată, inaugurarea unui infokioșk la Bari va răspunde nevoii de informare a românilor care trăiesc aici. Vrem ca românii din Italia să fie în siguranță, să-și știe drepturile, să fie protejați și, mai mult de atât, vrem să-i încurajăm să revină acasă, a subliniat Natalia-Elena Intorero, preluată de stiridiaspora.ro.

[citeste si]

Conform sursei citate, la întrevedere au mai participat beneficiari ai finanțărilor nerambursabile oferite de MRP, reprezentanți din partea misiunii diplomatice din Bari, preoți români din zona arondată consulatului general și atașatul pe probleme de muncă din cadrul Ambasadei României la Roma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel