Natalia Intotero (PSD) cere menținerea școlii în format fizic: Prin campania #înbănci, încercăm să ținem școlile deschise

Natalia Intotero (PSD) cere menținerea școlii în format fizic: Prin campania #înbănci, încercăm să ținem școlile deschise    /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Natalia Intotero (PSD) cere menținerea școlii în format fizic: Prin campania #înbănci, încercăm să ținem școlile deschise / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Natalia Intotero, președintele Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, cere continuarea desfășurării activității curriculare în format fizic.

Natalia Intotero, deputat PSD și președinte al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, a luat poziție față de zvonurile potrivit cărora elevii ar urma să intre, din nou, în mediul online, pentru a-și desfășura activitățile educaționale:

„Voci din spațiul public amenință că sălile de clasă vor fi din nou închise în octombrie. Pretextul? Valul 4 al pandemiei și regulile nerespectate din școli. Motivul adevărat? Lipsa soluțiilor durabile și incapacitatea celor care conduc astăzi sistemul de învățământ.

Cum s-a ajuns aici contează mai puțin. Ce este important acum este ca elevii să parcurgă un an școlar normal! Eu nu sunt de acord cu închiderea școlilor și sunt convinsă că și mulți dintre voi aveți aceeași părere.

Prin campania #înbănci, încercăm să atragem atenția asupra importanței pe care un parcurs educațional sănătos îl are pentru copii. Facem un apel către cei care au lacătul în mână și se pregătesc să încuie din nou instituțiile de învățământ. Lăsați „liber” la educație! Țineți școlile deschise“, precizează deputatul PSD Natalia Intotero, președintele Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.

Sorin Cîmpeanu anunță închiderea școlilor din Capitală. ”Din păcate, acest lucru era cunoscut”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că școlile din București s-ar putea închide de luna viitoare dacă numărul de infectări cu virusul SARS-CoV-2 continuă să crească. 

Din a doua jumătate a lunii octombrie unitățile de învățământ din București ar putea trece în regim online. Acesta a fost anunțul făcut în această seară de către ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

”Din păcate, acest lucru era cunoscut, era cunoscut și faptul că această tulpină este mai contagioasă, era cunoscut și faptul că această tulpină afectează și elevii. Din păcate, nu am reușit să înțelegem cu toții importanța vaccinării și în general importanța respectării tuturor măsurilor de protecție sanitară, drept urmare trendul ascendent, spre exemplu, în București, care în luna august a crescut șase ori din perspectiva ratei de infectare, de la 0,13 la 0,78 la mie, a atins astăzi valoarea de 2,57 la mie, ieri a fost 2,44 la mie, alaltăieri a fost 2,33 la mie – dacă se păstrează viteza de creștere în București, spre exemplu, strict matematic vorbind, în a doua jumătate a lunii octombrie vom ajunge la nivelul de 6 la mie, nivel de la care, din păcate, școlile vor trebui să treacă în online. Din fericire, previziunile specialiștilor spun că și în această situație de nedorit în care se va atinge pragul de 6 la mie depășirea acestuia va fi pe o perioadă relativ scurtă, de 10-12-14 zile, după care ne putem întoarce la școală cu prezență fizică pentru a nu continua pierderile pe care le-am avut”, a declarat Sorin Cîmpeanu la B1 TV.

Rata de infectare Covid-19 în municipiul București a ajuns la 2,57 la mia de locuitori. Nu mai puțin de 404 persoane au fost nou confirmate în ultimele 24 de ore, conform celui mai recent raport al Grupului de Comunicare Strategică (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel