Natalia Intotero, discuţii cu comisarul prezidențial pentru Diaspora și Afaceri Umanitare din Cipru

Ministrul Romanilor de Pretutindeni, Natalia Intontero si consilierul prezidential Photis Photiou
Ministrul Romanilor de Pretutindeni, Natalia Intontero si consilierul prezidential Photis Photiou

Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero și comisarul prezidențial cipriot pentru Diaspora și Afaceri Umanitare, Photis Photiou au stabilit strategii comune în interesul ambelor comunități.

Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero a avut o întâlnire, la Nicosia-Cipru cu comisarul prezidențial cipriot pentru Diaspora și Afaceri Umanitare, Photis Photiou. Cu ocazia acesteia s-au pus bazele unor proiecte comune la nivelul comunității românești din Cipru și al celei cipriote din România, precum și includerea problematicilor privind diaspora pe agenda viitoarei Comisii Europene.

"Colaborarea excelentă dintre MRP și forul cipriot condus de Photis Photiu este confirmată prin memorandumul de înțelegere pe care părțile l-au semnat în decembrie 2018, precum și de participarea înaltului oficial la reuniunea informală la nivel ministerial organizată la București în 17-18 martie de către MRP, în parteneriat cu MAE. De altfel, în cadrul discuțiilor de la Nicosia, comisarul prezidențial pentru Diaspora și Afaceri Umanitare a felicitat din nou România pentru faptul că a inițiat la nivel european dezbaterile privind diaspora.

La rândul său, ministrul Natalia-Elena Intotero a mulțumit pentru primire și pentru găzduirea comunității românești, care este foarte bine integrată în societatea cipriotă. Agenda zilei a inclus primirea demnitarului român de către Arhiepiscopul Ciprului, Chrysostomos al II-lea. În cadrul întâlnirii, Natalia-Elena Intotero s-a referit la colaborarea foarte bună dintre MRP și cultele religioase și la parteneriatele semnate cu Biserica Ortodoxă Română și cu alte culte. Ministrul a punctat importanța spiritualității și rolul bisericii în viața cetățenilor români aflați peste hotare, discuțiile abordând și tema relației foarte bune dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica ortodoxă din Cipru. Tot astăzi, ministrul a participat la o ceremonie de depunere de coroane la Monumentul Eroilor de la Makedonitissa", se arată într-un comunicat de presă.

Vezi și: Mihai Daraban: Cipru, printre cei mai importanți investitori străini în România 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel