Natalia Gherman, desemnată premier interimar în Moldova de președintele Nicolae Timofti

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a desemnat-o în funcția de premier interimar pe Natalia Gherman, ministru de externe în guvernul demisionar al lui Chiril Gaburici. Ea va asigura interimatul în fruntea guvernului până la învestirea unui nou executiv.

Desemnarea Nataliei Gherman în această calitate a venit după ce fostul premier Chiril Gaburici a refuzat să asigure interimatul la conducerea guvernului.

Executivul de la Chișinău și-a prezentat oficial demisia pe 16 iunie, la patru zile după anunțul public al lui Chiril Gaburici privind retragerea sa din funcția de premier. Decizia premierului Gaburici a survenit la o zi după ce a fost audiat de procurori în dosarul legat de diploma sa de studii, care, potrivit expertizei efectuate de Ministerul de Interne, ar fi falsă. El a precizat atunci că demisionează pentru ca opinia publică să fie preocupată mai mult de problemele cu care se confruntă Republica Moldova și nu de diplomele sale de studii.

Potrivit Constituției, șeful statului are la dispoziție, începând cu data de 16 iunie, trei luni pentru a purta consultări cu facțiunile parlamentare în vederea desemnării unui nou candidat la funcția de prim-ministru. Dacă până la 16 septembrie nu va fi învestit un nou guvern, președintele va fi obligat să dizolve parlamentul și să anunțe alegeri anticipate.

Vezi și: Victor Ponta se autosuspendă din funcție și îi cere lui Klaus Iohannis să îl numească pe Gabriel Oprea premier interimar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel