”Nașul” mafiei din Rusia, executat în centrul Moscovei

nașul rusiei dc
nașul rusiei dc

Un reputat ”naș” al mafiei rusești a fost împușcat mortal în centrul Moscovei de către un atacator neidentificat, în ceea ce pare a fi un asasinat cu contract, specific clanurilor mafiote, transmite Al Jazeera.

[caption id="attachment_272401" align="alignleft" width="310"] Foto: AFP[/caption]

Aslan Usoyan, cunoscut ca ”Bunicul Hassan”  a fost ucis de o armă cu lunetă, miercuri după-amiază, pe când acesta ieșea dintr-un restaurant exclusivist din Rusia. ”Nașul” a murit în timp ce era transportat spre spital.

Autoritățile rusești au demarat teste balistice și au concluzionat că motivele ar putea fi legate de ”activitatea criminală a victimei și posibile conflicte cu alți reprezentanți ai aceluiași mediu”.

Poliția spune că incidentul a dus și la rănirea unei femei, care este tratată la spital.

Georgianul pe numele lui original Yezidi Kurd a fost ținta unui lunetist și în 2010. Bărbatul în vârstă de 75 de ani și-a câștigat numele de ”hoț în lege”, ceea ce înseamnă naș de organizații criminale.

Având prima condamnare la 19 ani, Usoyan a început să conducă apoi o rețea de crimă organizată implicată în jocuri de noroc ilegale, droguri, vânzări de arme și extracția de resurse naturale, după dezintegrarea URSS. Usoyan se pare că supraveghea grupurile criminale din sudul Rusiei, inclusiv din Caucazi.

Crimele cu contract apărute ca urmare a conflictelor dintre grupurile criminale apăreau frecvent în Rusia după destrămarea Uniunii Sovietice, bandele luptându-se pentru controlul afacerilor lucrative și teritorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel