Destăinuirile emoționante ale lui Adrian Năstase. "Mă vor condamnat"

agerpres_7015074
agerpres_7015074

Adrian Năstase a scris, pe blogul personal, destăinuirea "învinuitului". Fostul premier subliniază că de aproximativ nouă ani este inculpat într-un dosar cu o miză deosebită, politică. Scopul a fost eliminarea de pe scena politică. Adrian Năstase atrage atenția că deși dosarul a început cu o miză, nu este necesar să se încheie la fel. El spune că este nevinovat, la fel ca soția sa, târâtă în acest proces. Se așteaptă ca sentința să fie de Crăciun. 

"De aproximativ 9 ani, după instaurarea noului regim, am fost nevoit să apar, în calitate de învinuit sau inculpat, de peste 200 de ori, în fața tribunalelor", își începe fostul premier destăinuirea. El subliniază că și în cazul Zambaccian "coperțile dosarului sunt politice". Adrian Năstase a precizat că "în acesta țară, politic înseamnă, în primul rând, patimă, partizanat, subiectivism total și împărțire în tabere care se urăsc irațional". "SUNT VINOVAT PENTRU CĂ EI VOTEAZĂ ALTFEL"

"Majoritatea celor care mă consideră vinovat în opinia publică nu au citit o filă din acest dosar. Pur și simplu, invoca o vinovăție politică. Mă vor condamnat, din principiu. SUNT VINOVAT PENTRU CĂ EI VOTEAZĂ ALTFEL. Gândesc altfel. Le sunt antipatic. La rândul lor, cei care mă cred nevinovat gândesc tot politic. Nici ei nu au citit dosarul. Justitia, însă, trebuie să se bazeze pe fapte. Pe dovezi. Spre deosebire de echipa fostului procuror șef al DNA care, mai întâi, a stabilit că vinovatul sunt eu și doar apoi a început să caute probe. Iar pentru că nu le-au gasit, le-au inventat", a adăugat fostul premier.

El a subliniat: "Cred în fapte. Am avut dorința normală, ca prim-ministru, să las ceva pozitiv în urma mea. Iată de ce cred că am dreptul, căderea morală să vă cer să vă bazați în această judecată doar pe fapte și pe probele legal obținute. (...) Sunt gata să-mi asum critici și eșecuri în domeniile pe care le-am coordonat. Mă simt responsabil din punct de vedere politic pentru lucruri pe care le-am făcut sau pe care nu le-am făcut. Nu suntem statui. Dar mi se pare important pentru mine, în definitiv, pentru societatea în care trăim, ca o existență de acest fel să nu fie judecată după gaselnite de genul termopane, bideuri, servețele sau obiecte de șters praful. Dacă ajungem aici, aruncăm în derizoriu lucruri cu adevărat importante. În fond mici părți de istorie".

Miză deosebită

Adrian Năstase a adăugat: "Îmi este clar că pentru DNA acest dosar are în continuare o miză deosebită. Sentința din acest dosar ar trebui să justifice eforturile extraordinare umane și financiare din acești ani. Cum altfel ar putea fi explicată începerea UP, în urmă cu o lună, împotriva expertului desemnat de instanță, la fond, expertiza fiind depusa în urmă cu doi ani fără să existe atunci obiecțiuni ale parchetului sau cereri pentru contra-expertiză, atunci sau acum? Evident ca este o incercare de manipulare a instanței și a opiniei publice".

Scopul: eliminarea din viața politică

"Evident, daca miza acuzațiilor a fost politica, atunci scopul a fost tot politic. S-a dorit eliminarea mea din viața politică. Acest obiectiv a fost atins prin faptul că timp de două cicluri electorale am fost hărțuit în diverse feluri și obligat să mă ocup de citirea dosarelor, discuții cu avocații și prezența la tribunale. Nu mai pun în discuție experiența penitenciarului". a scris fostul premier.

Sentința, de Crăciun

"Sentința finală într-un alt dosar s-a dat în preajma zilei mele de naștere iar sentința aici se va da, probabil, în preajma Crăciunului. Aș spune, la final, ca acest dosar are un început politic. Așa s-a născut. Dar nu există niciun motiv ca el să sfârșească în același fel. Sunt nevinovat. La fel, soția mea – târâtă, fără vină, în acest proces. Știu însă, ca jurist, că în acest dosar nu există nimic să ne incrimineze. Și acest lucru ar trebui să fie suficient pentru achitare", a conchis Adrian Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel