Năstase, despre ministrul Toader: Cavaler de tip Don Quijote

Guvernul trebuie să aibă o abordare specifică în ceea ce priveşte domeniul juridic şi penal, altfel ministrul Justiţiei poate părea "un cavaler singuratic de tip Don Quijote, care se bate cu morile de vânt", spune Adrian Năstase.

"Cred că unele dintre lucrurile pe care le-a exprimat, le-a prezentat Tudorel Toader sunt absolut corecte. Este un lucru pe care nu-l înţeleg - şi aici revin la ceea ce am spus mai demult - Guvernul are politici pentru diferite domenii, pentru investiţii, pentru politicile sociale, etc. Guvernul ca atare trebuie să aibă o anumită abordare şi în ceea ce priveşte domeniul juridic şi domeniul penal. Nu există două guverne (...) din care unul condus de Tudorel Toader. În mod normal, temele acestea şi principiile ca atare trebuie discutate la nivelul Guvernului, asumate de Guvern ca parte a unei politici care să privească şi chestiunile legate de dimensionarea pedepselor, tipurile de infracţiuni care sunt prioritare.

Unele dintre aceste chestiuni ţin de politica în domeniul juridic şi Guvernul nu poate să spună: 'Îi dăm mână liberă lui Tudorel Toader', pentru că în felul acesta Tudorel Toader, când are curajul să vină cu astfel de principii, este văzut ca un personaj singular, un cavaler de tipul lui Don Quijote, care se bate cu morile de vânt şi încep alţii să arunce cu pietre în el. Aceste principii trebuie asumate şi să intre în dezbatere publică cu forţa argumentelor Guvernului. Dar poate că e o strategie mai bună, în care Tudorel Toader testează piaţa pe pielea lui şi după aceea intervine Guvernul", a spus Năstase, citat de Agerpres.

Fostul premier i-a ironizat pe cei care se tem că, prin actualul pachet de legi ale Justiţiei, "se poate reveni la guvernarea Adrian Năstase", reamintind că legile din 2004 au dus la încheierea de către România a capitolului 'Justiţie şi Afaceri Interne' cu Uniunea Europeană. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel