”Nasta”, decese. Acuzații: Medicii intrau cu noroi în sală

Spital nou bucuresti sectorul 1
Spital nou bucuresti sectorul 1

Soția unui pacient care a decedat la Spitalul ”Marius Nasta” din București, face dezvăluiri. Bărbatul a murit în urma infecției cu acinetobacter.

„Nu ne au zis de nicio bacterie. Am aflat de bacterie abia după ce s-a făcut necropsia. De câte ori voiam să discutăm nimeni nu voia să discute cu noi”, a declarat pentru Digi24, Claudia Oprănescu, soţia unui pacient.

Femeia a mai spus că nu a fost anunţată nici măcar când soţul ei a murit.

Igienă precară în spital

„El a decedat la 7:10 dimineața și eu am ajuns acolo la ora 9 și el încă era în salon. Medicii treceau pe lângă mine și nu m-a anunțat nimeni nimic. Ne spuneau noua să ne echipăm cu halat, botoșei, mască și dânșii fie medici, asistenți, infirmiere, ei ieșeau din blocul operator, ATI de la septici afară în nămol, pământ și se întorceau la fel”, a mai spus femeia.

„Au lipsit ba mănuşile, ba dezinfectanţii. Vin cu săpun de acasă, cumpără mănuşi de la Carrefour. Din cauza neaprovizionării cu materiale sanitare și de curățenie au fost cauzele care au favorizat apariția acestei infecții", susține medicul Gilda Popescu, pentru Digi24. 

Cinci pacienţi au fost confirmaţi cu acinetobacter, o bacterie multirezistentă, la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din București. Dintre aceștia, trei au decedat, iar alți doi sunt în stare foarte gravă. 

Vezi și: 

Focar de infecție la 'Marius Nasta'. Trei decedaţi, doi pacienți în stare foarte gravă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel