NASA va lansa rachete în misiuni comerciale de la o bază din Australia începând din 2020

Agenţia spaţială americană (NASA) va începe să lanseze rachete în cadrul unor zboruri comerciale de la o bază aflată într-o regiune îndepărtată a Australiei, locuită de populaţia indigenă, la finalul anului 2020, a anunţat vineri compania care a câştigat acest contract, potrivit DPA.

Un start-up local, Equatorial Launch Australia (ELA), a semnat un acord cu NASA având drept obiectiv lansări spaţiale de la Arnhem Space Centre, bază localizată în apropiere de Nhulunbuy, în Teritoriul de Nord, a precizat directorul executiv al ELA, Carley Scott.

Acea misiune va fi prima lansare spaţială realizată de NASA de la o bază neguvernamentală ce aparţine unei companii străine, a mai precizat Carley Scott. NASA va folosi portul spaţial deţinut de ELA pentru a lansa rachete de cercetare care să realizeze, printre altele, experimente ştiinţifice despre Sistemul Solar.

Anunţul reprezintă un stimulent uriaş pentru industria spaţială australiană şi va deschide calea către noi investiţii, a mai spus Carley Scott. 'Contractul încheiat cu una dintre cele mai mari agenţii spaţiale din lume demonstrează că Australia este pregătită pentru prima ligă şi că putem realiza proiecte la cel mai înalt nivel', a mai precizat aceasta pentru DPA. Se estimează că domeniul spaţial va ajunge o industrie de peste un trilion de dolari până în 2040.

ELA, o companie puţin cunoscută, finanţată prin capital propriu, a fost fondată în 2015 de Scott Wallis, un fost funcţionar care a lucrat în domeniul apărării în Australia, pentru a facilita lansarea şi recuperarea obiectelor spaţiale. 'Baza de lansare, aflată în apropierea Ecuatorului, oferă cele mai bune condiţii pentru NASA în emisfera sudică', a afirmat Carley Scott. Viteza de rotaţie a Pământului este mai mare la Ecuator, ceea ce oferă energie suplimentară rachetei, a mai adăugat directoarea companiei ELA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel