NASA se pregătește să studieze fenomenele neidentificate de pe cer

Sursă foto: Pexels (Marek Piwnicki)
Sursă foto: Pexels (Marek Piwnicki)

NASA va alcătui o echipă care va avea scopul de a studia fenomenele aeriene neidentificate. 

NASA alcătuiește o echipă care va studia fenomenele aeriene neidentificate, cunoscute popular sub numele de OZN-uri, a anunțat agenția spațială americană, conform CNN.

Echipa va aduna date despre "evenimentele de pe cer care nu pot fi identificate ca fiind aeronave sau fenomene

NASA a declarat că este interesată de fenomenele aeriene neidentificate (UAP) din punct de vedere al securității și siguranței. Nu există dovezi că UAP-urile sunt de origine extraterestră, a adăugat NASA. Studiul va începe în această toamnă și se așteaptă să dureze nouă luni.

Congresul din SUA a avut o audiere publică pe tema OZN-urilor

Echipa va fi condusă de astrofizicianul David Spergel, care este președinte al Fundației Simons din New York.

NASA a declarat că numărul limitat de observații ale UAP-urilor a făcut dificilă emiterea unor concluzii științifice despre natura acestor evenimente.

"Având în vedere sărăcia observațiilor, prima noastră sarcină este pur și simplu să adunăm cel mai solid set de date pe care îl putem", a declarat Spergel, profesor emerit și fost președinte al departamentului de științe astrofizice de la Universitatea Princeton din New Jersey. "Vom identifica ce date - de la civili, guvern, organizații non-profit, companii - există, ce alte date ar trebui să încercăm să colectăm și cum să le analizăm cel mai bine".

Un prim pas al echipei ar fi să încerce să stabilească ce UAP-uri sunt naturale, a precizat NASA.

În luna mai a fost organizată prima audiere publică a Congresului privind OZN-urile din ultimele decenii. Audierea a fost un moment de mare importanță pentru un subiect controversat. Oficialii guvernamentali au avertizat că OZN-urile trebuie să fie investigate și luate în serios ca o potențială amenințare la adresa securității naționale.

Pentagonul vorbește deschis despre OZN-uri

Trei oficiali americani, André Carson, Ronald Moultrie şi Scott Bray, au vorbit despre OZN-uri marţi, la primul congres public organizat în mai mult de jumătate de secol.

Aceştia au declarat despre ce ştie instituţia la acest moment: numărul obiectelor zburătoare neidentificate, unde apar mai des şi ce spun piloţii care le-au văzut.

„De prea mult timp, stigmatul asociat cu OZN-uri a interferat cu analiza corectă a serviciilor de la Pentagon. Piloţii au preferat să nu raporteze incidentele sau au fost luaţi în râs dacă au făcut-o. Oficialii au preferat să bage problema sub preş complet, temători despre ce ar putea spune specialiştii pe securitate naţională, sceptici defel”, declară André Carson, specialist în combaterea terorismului, care spune, totodată, că OZN-urile sunt „o potenţială ameninţare la securitatea naţională şi trebuie tratate întocmai”, conform cbsnews.

Anul trecut, analiza specialiştilor pe securitate şi de la Pentagon nu a putut concluziona că OZN-urile ar fi sau nu de provenienţă extraterestră. „Acum înţelegem mai bine fenomenul.

OZN-urile nu pot fi explicate. Dar sunt reale. Trebuie cercetate. Şi orice ameninţare din partea acestora trebuie abordată”, mai spune Carson. Citește articolul AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel