NASA îți pune imaginația la încercare. Ce trebuie să faci pentru 35.000 de dolari - FOTO

NASA a lansat o provocare interesantă. 

NASA oferă premii de 35.000 de dolari pentru proiectarea unei toalete care poate fi folosită pe Lună, agenția americană urmărindu-și obiectivul de a trimite astronauți înapoi pe Lună până în anul 2024.

Misiunea va include prima femeie astronaut care a călătorit vreodată pe Lună, astfel încât toaletele vor trebui să poată găzdui bărbați și femei.

Toaleta ar trebui să sprijine un echipaj format din două persoane timp de 14 zile, să conserve apa, scrie CNN

Modelele de toaletă ar trebui, de asemenea, să economisească apa și să "ajute la menținerea unui mediu curat în interiorul lander-ului, care nu are mirosuri și alți contaminanți."

Toaleta trebuie să fie ușor de curățat și de întreținut și ar trebui să aibă o perioadă de timp de cinci minute sau mai puțin între utilizări. De asemenea, trebuie să folosească mai puțin de 70 de wați de putere și să facă mai puțin zgomot decât o toaletă obișnuită. Spațiul va fi, de asemenea, o problemă, astfel încât toaleta trebuie să cântărească mai puțin de 33 de kilograme pe Pământ.

Termenul limită pentru depunerea desenelor este 17 august, iar câștigătorii premiului I vor lua 20.000 USD, locul secund - 10.000 USD și cei de pe locul III - 5000 USD. Numele câștigătorilor va fi anunțat în luna octombrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel