NASA, imaginea zilei. Sonda Parker care a plecat către Soare. FOTO

Bogdan Cotigă / 14 aug 2018 / 10:21 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Agenția Spațială Americană(NASA) a postat pe site-ul instituției fotografia de la momentul decolarii rachetei care a lansat către soare sonda Parker. 

Racheta Delta IV Heavy a lansat în spațiu o sondă care va înconjura Soarele de mai multe ori la orbită de numai 6,2 milioane de kilometri și va aduna date despre astru așa cum niciun alt instrument de măsură pământesc nu a reușit. Sonda Parker este proiectată să reziste la o temperatură dep este 1300 de grade Celsius, în condițiile în care aparatura din interior nu va atinge mai mult de 25 de grade. 

 (w670) Lansare so

Numele a un milion de oameni pe un card

Sonda Parker  are la bord și un card de memorie cu numele a 1,1 milioane de persoane, dar și fotografii ale sondei și alte date importante. Misiunea ei este să determine dinamica câmpului magnetic solar dar și să afle care este modalitatea de transport a particulelor energetice. În ciuda a ce s-ar putea crede, sonda Parker, deși călătorește cu 700.000 de kilometri pe oră și ar putea în linie dreaptă să ajungă în maximum 10 zile în apropierea Soarelui, va ajunge la destinație în 2024. Explicația constă în faptul că sonda se va apropia de Soare în urma parcurgerii graduale a unei orbite eliptice prin care va trece pe lângă planeta Venus.   


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26