NASA a lansat provocarea: Dacă rezolvi această problemă, ai putea câștiga 8.500 USD

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

NASA are nevoie de ajutor și a lansat Human Lander Challenge. 

Cei mai buni oameni ai NASA par să fie atât de derutați de problema prafului lunar, încât sunt dispuși să plătească 8.500 de dolari pentru a încerca să găsească o modalitate de a o evita.

NASA va lansa în 2025 o nouă misiune pe Lună cu echipaj uman. Misiunea Artemis III, va face istorie având în echipă o femeie astronaută și  costume noi, concepute astfel încât echipajul să poată supraviețui pentru o perioadă mai lungă de timp decât au reușit în trecut.

Cu toate acestea, există o mare problemă: praful de lună. Și NASA are nevoie de ajutor pentru a rezolva această problemă, așa că a lansat Human Lander Challenge.

Problema NASA

Ashley Korzun, de la Centrul de Cercetare Langley NASA, din Hampton, Virginia, a declarat: ”Luna este acoperită cu material granular, stâncos, numit regolit, care poate fi ridicat de la suprafață de motoarele de rachetă în timpul aterizării și ascensiunii. Înțelegerea și atenuarea acestor efecte sunt provocări cheie pe care NASA trebuie să le depășească pentru accesul în siguranță la suprafața lunară. Pe lângă crearea unui mediu de aterizare mai provocator, praful lunar poate deteriora și alte active pe care NASA intenționează să le stabilească pe suprafața lunii, cum ar fi habitate, sisteme de mobilitate, experimente științifice și alte infrastructuri critice.”

Desfășurarea concursului

Concursul implică studenți de licență și absolvenți de la colegii și universități din SUA. Dintre cei care înscriu, 12 echipe vor concura într-un eveniment special în iunie 2024, unde vor primi aproximativ 5.600 de  dolari pentru a realiza o ”lucrare tehnică și orice modele de design sau prototipuri asociate care urmează să fie prezentate într-o evaluare competitivă”, a spus NASA, după cum a raportat Supereva. Echipa câștigătoare va fi premiată cu 8.500 de dolari.

Lisa Watson-Morgan, managerul sistemelor de aterizare umană al NASA Marshall Space Flight Center din Huntsville, Alabama, a declarat: ”Misiunea noastră este să avem o capacitate de aterizare pe Lună care să permită astronauților să călătorească la suprafața Lunii și să se întoarcă la bază în securitate. Provocarea de a face față prafului ridicat de aterizatoarele lunare este o prioritate de top, așa că aceasta este o oportunitate grozavă pentru studenți de a lucra cu NASA […]”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel