Narcisa l-a scăpat pe Turcescu de CNA, prin invocarea lui Băsescu

Cristina Trepcea, membru al CNA, a cerut, miercuri, monitorizarea interviului de la B1 TV cu Traian Băsescu. Trepcea consideră că moderatorul, Robert Turcescu, nu şi-a îndeplinit rolul, iar interviul a fost unul electoral. Narcisa Iorga a sărit în apărarea președintelui și a reușit să evite votul în cazul lui Turcescu.

Alături de Narcisa Iorga s-au opus monitorizării Ioan Onisei, Gelu Trandafir şi Mircea Deacă. Ulterior discuţia a degenerat în acuzaţii de partizanat politic, iar propunerea Cristinei Trepcea nu a mai fost supusă la vot, potrivit Mediafax.

"Nu am văzut de foarte multă vreme o asemenea dovadă de anti-jurnalism, cred că nici la bolşevici", a spus Cristina Trepcea, referindu-se la interviul lui Robert Turcescu cu Traian Băsescu, difuzat marţi seară la B1 TV. "Înseamnă că nu te-ai uitat la interviul domnului Gâdea cu domnul Victor Ponta", i-a răspuns Narcisa Iorga.

"Eu m-am uitat la ce spun că m-am uitat. Şi dacă există propuneri să monitorizăm şi interviul domnul Gâdea cu domnul Ponta sunt absolut de acord. Dar eu acum vorbesc despre interviul de aseară al unui jurnalist cu o persoană care nu e în campanie electorală, care este un factor de echilibru pe scena politică sau cel puţin aşa scrie în descrierea slujbei domniei sale. Aşa că eu vă rog să luăm o atitudine, să discutăm acest subiect. După părerea mea, ar trebui să-l discutăm de urgenţă. Dacă suntem la rapoarte electorale, eu cred că această emisiune trebuie discutată în şedinţa următoare", a spus Cristina Trepcea.

Iorga i-a răspuns că instituția nu poate analiza un singur interviu. "Dacă se ia decizia prin vot, atunci voi propune ca toate interviurile 1 la 1 să fie analizate, inclusiv de la Realitatea TV, inclusiv de la Antena 3, inclusiv de la România TV. Deci toate", a spus Iorga. "Dar nu e vorba de invitaţi, e vorba de preşedintele României aici, care s-a implicat în campanie", a spus la rândul său Christian Mititelu.

În schimb, Ioan Onisei a spus: "Noi să facem o analiză a felului în care s-a comportat moderatorul în ce sens? Eu nu ţin minte ca CNA să fi sancţionat jurnalişti că sunt mai mult sau mai puţin jurnalişti".

Răsvan Popescu a spus că CNA nu are capacitatea să analizeze şi interviurile trecute cu lideri politici. "Cel mult putem să facem de aici încolo monitorizarea. O să mai fie interviuri. O discuţie raţională şi cu resursele pe care le avem poate fi la modul de aici înainte să analizăm interviurile unu la unu", a explicat Popescu.

Acest lucru a revoltat-o pe Narcisa Iorga, care i-a spus ironic: "Hai să facem o decizie CNA să analizăm doar interviurile unu la unu cu preşedinţii României, care este unul singur. Probabil aşa vreţi să lucrăm. Ne prefacem că suntem independenţi. De ce analizăm unul singur? Pentru că e preşedintele Băsescu şi nu vă place? (...) Reduceţi-l la tăcere pe Traian Băsescu".

În cele din urmă, Narcisa Iorga a avut câștig de cauză pe chestiuni procedurale, întrucât problema era la un alt punct al ordinii de zi.

În cele din urmă, pe fondul acestei atmosfere foarte tensionate, Răsvan Popescu a propus o pauză. În pauză, cinci membri ai CNA - Narcisa Iorga, Ioan Onisei, Gelu Trandafir, Valentin Jucan şi Mircea Deacă - au susţinut o conferinţă de presă, spunând că prin modificarea Legii audiovizualului Consiliul e "tras pe linie moartă". Ulterior, şedinţa CNA nu a mai fost reluată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel