Narcisa Iorga, dezvăluire despre Valentin Nicolau

Narcisa Iorga a scris câteva rânduri emoționante despre Valentin Nicolau, omul de cultură care s-a stins mult prea devreme.

Ea a scris, într-un comentariu pe Facebook, că fostul șef TVR nu a vrut să fie obiect de tranzacții politice într-un context la CNA.

"Valentin Nicolau fusese numit membru CNA, în iunie 2007. Urma să-l înlocuiască pe Ralu Filip, președintele CNA, mort subit, ca urmare a unui infarct. O săptămână mai târziu, aranjamente de culise între PNL și PSD - culmea, mereu aceleași partide interesate de CNA și TVR - se tergiversa supunerea la vot a alegerii noului președinte al CNA. PNL voia neapărat CNA, PSD trebuia să se mulțumească cu șefia TVR. Se negocia de zor în Parlament. Refuzând să fie obiect de tranzacții politice, Valentin Nicolau și-a dat demisia din calitatea de membru CNA.

Răsvan Popescu a devenit președinte al Consiliului, la propunerea PNL. Alexandru Sassu, propus de PSD, a devenit președintele-director general al TVR. Pentru ca Răsvan Popescu să obțină voturile necesare, un membru CNA a fost adus la ședință cu elicopterul, din provincie, deși era imobilizat la pat. În acea zi a început declinul CNA și implicit, al audiovizualului românesc. Alta le era soarta dacă Ralu Filip, plecat prea devreme, era urmat de Valentin Nicolau. Acum a plecat și el. Îmi pare tare rău!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a transmis Narcisa Iorga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel