DNA: Narcis Neaga, cauțiune de 300.000 de lei

Narcis Neaga, fostul director CNADNR, a fost pus sub control judiciar pe cauțiune de 300.000 de lei, anunță Agerpres. 

Procurorii DNA au dispus față de fostul director al CNADNR Narcis Neaga măsura controlului judiciar pe cauțiune în valoare de 300.000 lei. Acesta este cercetat pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. 

"Narcis Neaga va depune o cauţiune în valoare de 300.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziţia PÎCCJ- DNA sau prin constituirea unei garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei de 300.000 lei, în favoarea PÎCCJ - DNA. Cauţiunea se va depune în termen de 10 zile. Inculpatului Neaga i se atrage atenţia că nedepunerea cauţiunii atrage înlocuirea măsurii cu alta mai gravă", se arată într-un comunicat al DNA. Procurorii susţin că, în 15 mai 2014, Narcis Neaga, în calitate de director general al CNADNR, a procedat la suspendarea abuzivă a unui contract de servicii privind "Supervizare Autostrada Orăştie - Sibiu" şi a plăţilor aferente acestuia, cu încălcarea dispoziţiilor contractuale, a condiţiilor FIDIC (Federaţia Internaţională a Inginerilor Consultanţi) şi a dispoziţiilor legale", se arată în comunicat. DNA precizează că, ulterior, acesta a desemnat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov pentru a superviza lucrările de construcţie a autostrăzii şi pentru a îndeplini obligaţiile contractuale în perioada de desfăşurare a contractelor de lucrări privind: "Proiectare şi execuţie Autostrada Orăştie - Sibiu, Lot 3: km 43+855 - km 65+965", "Proiectare şi execuţie Autostrada Orăştie - Sibiu, Lot 3: km 65+965 - km 82+070".

"Apoi, inculpatul a reziliat contractul de supervizare în condiţii nelegale şi a refuzat plata facturii emisă de către liderul asocierii care asigurase iniţial serviciile de supervizare a lucrărilor şi, pe cale de consecinţă, în mod nefundamentat, a refuzat decontarea facturii din fondul de coeziune (fonduri europene). Ulterior, printr-o Sentinţă arbitrală, Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României a admis în parte cererea formulată de liderul asocierii care asigurase iniţial serviciile de supervizare a lucrărilor şi a obligat CNADNR SA la plata sumei de 3.139.109,20 lei plus TVA, precum şi a penalităţilor de întârziere, calculate de la 15 mai 2014 până la 23 decembrie 2014, data înregistrării cererii arbitrale", se spune în document.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, dispus pentru 60 de zile, Narcis Neaga trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la DNA şi la Secţia 3 Poliţie Bucureşti ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Secţia 3 Poliţie, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent; să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi/alţi participanţi la comiterea infracţiunii/ martorii din dosar şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. "Inculpatului Narcis Neaga i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive", precizează DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel