Urmărește emisiunea live


Nancy Pelosi, ținta hoților: Spargere la locuinţa preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, soţul ei a fost ''atacat violent''

Paul Pelosi, soţul preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, a fost ''atacat violent'' în timpul unei spargeri la locuinţa lor din California vineri dimineaţă, a anunţat biroul responsabilei americane, potrivit Reuters.

 

'Atacatorul a fost reţinut şi motivaţia sa pentru acest atac este în curs de investigare, menţionează declaraţia difuzată de biroul lui Nancy Pelosi.

Dl. Pelosi a fost transportat la spital, unde primeşte îngrijiri medicale excelente şi este aşteptat să se recupereze deplin. Preşedinta (Camerei Reprezentanţilor) nu se afla la San Francisco în acel moment, se mai arată în declaraţie.

Paul Pelosi, în vârstă de 82 de ani, a fost condamnat la cinci zile de închisoare pentru conducere sub influenţa alcoolului, după ce a comis un accident în luna mai, notează Agerpres.

Nancy Pelosi a revenit în lumina reflectoarelor, pe scena internațională, după vizita tumultoasă în Taiwan, vara aceasta.

Nancy Pelosi: Da, a meritat să merg în Taiwan. Xi Jinping se comportă ca un bătăuș speriat

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, marți (9 august) nu și-a exprimat regretul cu privire la vizitarea Taiwanului într-un interviu acordat MSNBC.

„Da, a meritat”, a spus Pelosi. Ea a spus că delegația ei a mers „cu smerenie” să înțeleagă punctul de vedere al Taiwanului pe fondul tensiunilor tot mai mari din strâmtoare și să discute despre continuarea cooperării în domeniul securității globale.

Comentând exercițiile militare ale Chinei după vizita ei, Pelosi a spus că au făcut „ceea ce fac de obicei”. Ea a subliniat că „Republica Populară Chineză nu va avea voie să izoleze Taiwanul”.

Pelosi a mai spus că liderul chinez Xi Jinping (習近平) se comportă „ca un bătăuş speriat”, după care a adăugat că este nesigur și „într-un loc fragil”, probabil din cauza faptului că se confruntă cu provocări economice interne.

Președintele Camerei Reprezentanților a spus, de asemenea, că nu a înțeles de ce călătoria ei a fost atât de controversată, în timp ce o delegație anterioară a senatului nu a primit atât de multe obiecții din partea Chinei.

„A fost o vizită bipartidă, inclusiv președintele Comitetului pentru Relații Externe – nimeni nu a spus un cuvânt”, a spus ea.

„Dacă pot ignora o călătorie a cinci senatori într-un mod bipartid, de ce ar decide că vizita mea ar fi diferită... E ceva în neregulă cu acest lucru”, a spus Pelosi.

Escala lui Pelosi în Taiwan a făcut parte dintr-un turneu din Asia, care a inclus vizite în Singapore, Malaezia, Japonia și Coreea de Sud. În timpul șederii sale, purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanților s-a întâlnit cu președintele Tsai Ing-wen (蔡英文) și cu alți oficiali guvernamentali de top.

Pe 4 august, Beijingul a lansat rachete balistice lângă Taiwan și a desfășurat numeroase avioane și nave militare peste linia mediană a strâmtorii Taiwan, scrie TaiwanNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel