Nancy Pelosi, acţiuni pentru a obţine plecarea lui Donald Trump

Nancy Pelosi. Foto: Facebook
Nancy Pelosi. Foto: Facebook

Camera Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite va trebui să se pronunţe luni sau marţi asupra unei rezoluţii solicitând-i vicepreşedintelui Mike Pence să îl demită pe Donald Trump din funcţia sa, notează AFP şi Reuters.

În timp ce apelurile republicane la demisia lui Donald Trump se înmulţesc, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, s-a declarat, duminică, pregătită să lanseze în următoarele zile mai multe acţiuni rapide pentru a obţine plecarea preşedintelui în exerciţiu, printre care a doua procedură de destituire, ca urmare a violenţelor de la Capitoliu.

Într-o scrisoare adresată parlamentarilor, ea a explicat că un vot va fi organizat luni sau marţi privind o rezoluţie cerându-i lui Mike Pence să invoce cel de-al 25-lea amendament al Constituţiei Statelor Unite, care permite revocarea unui preşedinte considerat inapt să îşi îndeplinească atribuţiile.

'Ulterior, legislaţia asupra procedurii de destituire va fi adusă în faţa Camerei', a scris Nancy Pelosi. Peste 200 de membri ai Camerei Reprezentanţilor , aproape jumătate din totalul de 435, susţineau duminică seară proiectul de destituire.

Donald Trump a mai fost vizat de o procedură de destituire, lansată de democraţi în decembrie 2019, în legătură cu presiunile exercitate asupra Ucrainei pentru a deschide o anchetă referitoare la Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, şi a celui considerat ca posibilul său mare rival la alegerile prezidenţiale.

Trump a fost achitat în februarie de Senat, unde aliaţii săi republicani erau majoritari la acea dată, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel