EXCLUSIV  Nagorno-Karabah | Conflictul înghețat dintre Armenia și Azerbaidjan a reizbucnit. Dan Dungaciu, la „Pe Plan Extern”

Dan Dungaciu
Dan Dungaciu

DC News vă invită la o nouă emisiune „Pe Plan Extern”, vineri, 2 octombrie. 

În ultima săptămână a existat o escaladare a conflictului militar dintre Armenia și Azerbaidjan în ceea ce privește disputa în regiunea Nagorno-Karabah din Caucaz. Situația e cu atât mai complexă cu cât armata azeră este susținută de Turcia, stat membru NATO, în timp ce Rusia și-a declarat susținerea pentru Armenia.

Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu“ al Academiei Române, va discuta la DC News TV despre conflictul din Nagorno-Karabah, începând cu ora 11:00.

Emisiunea „Pe Plan Extern”, de la DC News TV, în care invitat este profesorul Dan Dungaciu, poate fi urmărită în direct, vineri, 2 august, începând cu ora 11:00.

Analiza va fi difuzată pe DC News TV, pe pagina de Facebook DC News, dar și pe www.DCNews.ro.

Conflictul din Nagorno-Karabah

Turcia și-a declarat în repetate rânduri susținerea părții azere în ceea ce privește conflictul din Nagorno-Karabah. Armenia şi Azerbaidjan sunt în conflict de aproape 30 de ani pentru controlul asupra regiunii separatiste azere Nagorno-Karabah.

Enclavă cu majoritate armeană alipită în 1921 la Azerbaidjan de autorităţile sovietice, Nagorno-Karabah şi-a proclamat unilateral independenţa în 1991, cu sprijinul Armeniei.

A urmat un război între Armenia şi Azerbaidjan. O încetare a focului a fost încheiată în 1994. De atunci, negocierile în vederea unui tratat de pace sunt mediate de Grupul de la Minsk - un grup de mediatori internaţionali coprezidat de Rusia, Franţa şi SUA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel