Naftali Benet i-a dat lui Netanyahu termen de 14 zile pentru a evacua reşedinţa oficială

Foto ilustrativ. Imagine de PublicDomainPictures de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de PublicDomainPictures de la Pixabay

Noul prim-ministru al Israelului, Naftali Benet, i-a dat termen de două săptămâni predecesorului său în funcţie, Benjamin Netanyahu, pentru a evacua reşedinţa oficială.

Noul prim-ministru al Israelului, Naftali Benet, i-a dat termen de două săptămâni predecesorului său în funcţie, Benjamin Netanyahu, pentru a evacua reşedinţa oficială a şefului guvernului de pe strada Balfour din cartierul Rehavia din Ierusalim, relatează sâmbătă presa israeliană, citată de EFE.

Aparent, Netanyahu, care ocupă imobilul respectiv de 15 ani, dintre care ultimii 12 ani consecutiv (1996-1999 şi 2009-2021), întârzie mutarea, ceea ce l-a determinat pe Benet să-i trimită vineri un mesaj liderului opoziţiei pentru a părăsi reşedinţa în maximum două săptămâni.

Benet, liderul partidului Yamina şi un ultranaţionalist religios, va ocupa funcţia de prim-ministru în primii doi ani de legislatură, până în august 2023, când va preda funcţia partenerului său de coaliţie, centristul laic Yair Lapid, liderul formaţiunii Yesh Atid (Există un viitor) şi arhitect al aşa-numitului 'executiv al schimbării'.

VEZI ȘI: EXCLUSIV / Netanyahu, înlocuit din funcție, după 12 ani. Hartmann: Istoria s-a scris încă o dată în oraşul Ierusalim

Noul premier rămâne cu familia în casa din Raanana

Noul premier nu are intenţionează să se mute cu familia pe strada Balfour din Ierusalim, dar va rămâne în casa lor din Raanana, un oraş bogat la nord de Tel Aviv, pentru ca cei patru copii ai săi să nu fie nevoiţi să-şi schimbe şcoala.

El intenţionează însă să folosească reşedinţa oficială în zilele când activitatea guvernului îl va reţine la Ierusalim, precum şi pentru evenimente oficiale şi pentru a primi demnitari străini. Presa israeliană a comunicat săptămâna aceasta - citând surse anonime din cabinetul Netanyahu - că acesta ar fi ordonat echipei sale să distrugă unele documente confidenţiale pe care le păstra în reşedinţa oficială duminica trecută, când parlamentul a validat guvernul schimbării.

Fostul premier şi soţia sa Sara intenţionează să se mute la casa lor de vacanţă din Cezareea, un oraş de coastă, timp de câteva luni, în timp ce apartamentul lor din Ierusalim va fi amenajat cu echipamente speciale de securitate, transmite Agerpres.

Cine este Naftali Bennett, noul premier al Israelului

Naftali Bennett, născut în 25 martie 1972, este un politician israelian născut și crescut în Haifa din părinți americani. Acesta a servit ca ministru al Diasporei între 2013 și 2019, dar și ca ministru al Educației între 2015 și 2019. Nu în ultimul rând, Bennett a fost ministru al Apărării între 2019 și 2020. (Citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel