Nadina Câmpean - Adrian Dohotaru, dialog contondent la Antena 3, pe tema mutării aeroportului din Cluj: Să ocolim prin Budapesta, mai bine

Jurnalista Nadina Câmpean a avut un dialog aprins cu deputatul Adrian Dohotaru, care a cerut mutarea aeroportului din Cluj, pentru că avioanele care ar survola zona ar crea un disconfort sonic pentru cei care locuiesc în apropiere. 

Vă redăm, în continuare, dialogul dintre cei doi: 

Nadina Câmpean: De cât timp v-aţi mutat dumneavoastră în apropierea aeroportului? 

Adrian Dohotaru: Eu nu stau lângă aeroport. 

Nadina Câmpean: Dar oamenii care locuiesc acolo, când s-au mutat în apropierea unui aeroport nu şi-au asumat faptul că s-ar putea să aibă un asemenea disconfort, totuşi? 

Adrian Dohotaru: Oamenii respectivi nu s-au mutat chiar lângă, efectiv sunt oameni care stau în cartiere construite în perioada comunistă. 

Nadina Câmpean: Vă spun pentru că şi eu stau lângă un aeroport şi nu există acest disconfort, nici măcar în Bucureşti unde este un trafic mult mai intens decât în Cluj Napoca. Nu vreţi să îl mutăm la Budapesta, în condiţiile în care în ultimii ani aeroportul din Cluj Napoca chiar s-a dezvoltat foarte tare? De ce vă deranjează atât de tare? De ce încercaţi să faceţi un rău oraşului dumneavoastră? Pentru că până la urmă, această criză a economiei de care vorbiţi dumneavoastră ar putea face companiile aeriene să renunţe la zborurile spre Cluj Napoca. 

Adrian Dohotaru: Acest lucru nu cred că se va întâmpla dintr-un motiv simplu. Clujul este cel mai dezvoltat oraş al Transilvaniei, dar acest lucru trebuie să meargă mână în mână cu o reglementare strictă. 

Nadina Câmpean: Această dezvoltare, domnule deputat, trebuie să ştiţi mai bine decât oricine este datorată şi faptului că există un aeroport. Spre deosebire de Braşov, un alt oraş fabulos al României, care nu are acest beneficiu. Gândiţi-vă un pic dacă este benefic să propuneţi acest lucru. Mi-ar plăcea să mai discutăm despre acest subiect, cu altă ocazie. 

Adrian Dohotaru: Putem discuta şi pe un ton mai puţin contondent... 

Nadina Câmpean: Dacă dumneavoastră spuneţi că nu vreţi să fiţi alarmist poate că nu ar trebui să le insinuaţi clujenilor acestor idee, că pot fi victime şi se pot prăbuşi avioanele peste casele lor. 

Adrian Dohotaru: Eu am vorbit din date statistice... 

Nadina Câmpean: Explicaţi-ne când s-a întâmplat asta în România! 

Adrian Dohotaru: Atât timp cât aterizările şi decolările sunt deasupra unui oraş, există acest risc. De aceea am cerut întâlniri cu ROMATSA şi cu cei de la ministerul Transporturilor să găsim o soluţie pentru ocolirea oraşului. 

Nadina Câmpean: Sigur, prin Budapesta este perfect. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy