Muzeul Luvru și Opera Scala din Milano, închise din cauza coronavirusului

Muzeul Louvre și opera Scala din Milano au fost închise din cauza coronavirusului, alături de o populară biserică din Roma, pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri și decese din Franța și Italia.

Muzeul Louvre nu a fost deschis duminică, iar personalul muzeului s-a întâlnit pentru a discuta măsurile de prevenție luate de muzeu, anunță CNN. Aproximativ 10 milioane de oameni din întreaga lume vizitează Louvre în fiecare an.

Nu este clar când Mona Lisa a lui Leonardo DaVinci și alte milioane de piese de artă vor putea fi văzute din nou.

Personalul muzeului va organiza luni o altă întâlnire cu comitetul excepțional de sănătate și condiții de muncă, se arată în declarația muzeului.

Italia și Franța, măsuri radicale

Numărul cazurilor de coronavirus din Franța a crescut la 130, de la 100 de cazuri confirmate sâmbătă. Guvernul francez a interzis toate adunările publice de peste 5.000 de persoane în spații închise. Directiva nu s-a aplicat Muzeului Luvru.

În Italia numărul deceselor a crescut la 34, duminică seara, iaar numărul îmbolnăvirilor a crescut la 1.694, de la 1.128 în ziua precedentă.

Opera La Scala din Milano, alătuiri de cinematografe, teatre și discoteci sunt închide pentru o săptămână, iar muzeele sunt deschide numai pentru un număr limitat de vizitatori.

Biserica San Luigi dei Francesi din Roma, aflată în apropierea Pieței Navona, a anunțat că se închide după ce un preot s-a îmbolnăvit. Biserica este populară printre turiști din cauza picturilor lui Caravaggio, relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel