Mutarea lui Orban după ce Renate Weber a dat în judecată Parlamentul

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Orban, după ce Renate Weber a dat în judecată Parlamentul: Pregătim un punct de vedere.

Comisiile juridice vor pregăti un punct de vedere cu privire la solicitarea Renatei Weber, care a dat în judecată Parlamentul României, la Curtea de Apel București, după ce a fost revocată din funcție, precizează președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

„Am decis în BPR să transmitem această solicitare pentru pregătirea unui punct de vedere către comisiile juridice ale celor două camere. Comisiile juridice sunt cele care au formulat raportul, adică analiza motivelor pentru care a fost revocată Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului”, spune președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

El spune că Parlamentul va fi reprezentat în instanță, însă a precizat că Legislativul are departament juridic, iar persoana va fi desemnată de cei doi secretari generali ai Parlamentului.

„Noi am avut argumente foarte solide, încălcarea Constituției și a legislației țării, făcute de Avocatul Poporului. În baza acestor argumente am revocat-o pe Renate Weber”, adaugă Orban.

Renate Weber a dat în judecată Parlamentul României, la Curtea de Apel București, după ce a fost revocată din funcție. Termenul fixat pentru ședință este 2 iulie.

Renate Weber a dat în judecată Senatul și Camera Deputaților, data înregistrării dosarului fiind 17 iunie, la Curtea de Apel București.

Data fixată pentru ședință este 2 iulie.

Practic, Curtea de Apel București va decide asupra admisibilității contestării în contencios administrativ și fiscal a unei hotărâri a Parlamentului României, însă acțiunea Renatei Weber deschide calea unei acțiuni spre CEDO din cauza lipsei unei căi de atac în plan național, în eventualitatea unei decizii negative la Curtea Constituțională a României, potrivit Mediafax.

***

"Fostul Avocat al Poporului, doamna Renate Weber, dă în judecată Parlamentul. Doamna Renate Weber face o cerere de chemare în judecată în contradictoriu cu Camera Deputaţilor şi Senatul României. Ştiţi foarte bine care este speţa. Parlamentul României a votat demiterea domniei sale, neexistând motive legale. Ştiţi foarte bine scrisoarea trimisă de către cel care este preşedintele Comisiei de la Veneţia. Mulţi consideră că ceea ce s-a întâmplat în cazul doamnei Weber este un abuz absolut", a spus Mihai Gâdea, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel