Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Mutare Gara de Nord. Daniel Tudorache: Asta îmi doresc. Trebuie să punem toţi umărul

Gara de Nord
Gara de Nord

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a readus în discuţie, într-un interviu acordat DC News, proiectul de mutare a Gării de Nord din Bucureşti.

Edilul a subliniat faptul că mutarea gării mai înspre nord - fără demolarea actualei clădiri care ar putea fi transformată într-un muzeu de exemplu - ar face ca întreaga suprafaţă de teren ocupată în prezent de şinele de cale ferată să fie eliberată. Ar fi o adevărată gură de oxigen pentru Sectorul 1 şi pentru Bucureşti în general, având în vedere faptul că această suprafaţă uriaşă de teren ar putea fi folosită pentru amenajarea de străzi, de parcuri, de alte obiective utile capitalei. 

"Asta mi-am dorit. E un proiect de anvergură, dar trebuie să se pună de acord toate instituţiile, Ministerul Transporturilor, toţi. Trebuie să punem umărul pentru acest proiect. Noi avem două poduri care trec peste calea ferată şi leagă Sectorul 1 de Sectorul 6. Din cele două, unul este în reparaţii în prezent (n.r. – Podul Grant) şi Bucureştiul e efectiv blocat", a declarat primarul Daniel Tudorache.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel