EXCLUSIV  Mutare Gara de Nord. Daniel Tudorache: Asta îmi doresc. Trebuie să punem toţi umărul

Mihai Ciobanu / 29 aug 2019 / 10:07 Salveaza PDF Comentarii
Gara de Nord
Descriere foto: Gara de Nord

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a readus în discuţie, într-un interviu acordat DC News, proiectul de mutare a Gării de Nord din Bucureşti.

Edilul a subliniat faptul că mutarea gării mai înspre nord - fără demolarea actualei clădiri care ar putea fi transformată într-un muzeu de exemplu - ar face ca întreaga suprafaţă de teren ocupată în prezent de şinele de cale ferată să fie eliberată. Ar fi o adevărată gură de oxigen pentru Sectorul 1 şi pentru Bucureşti în general, având în vedere faptul că această suprafaţă uriaşă de teren ar putea fi folosită pentru amenajarea de străzi, de parcuri, de alte obiective utile capitalei. 

"Asta mi-am dorit. E un proiect de anvergură, dar trebuie să se pună de acord toate instituţiile, Ministerul Transporturilor, toţi. Trebuie să punem umărul pentru acest proiect. Noi avem două poduri care trec peste calea ferată şi leagă Sectorul 1 de Sectorul 6. Din cele două, unul este în reparaţii în prezent (n.r. – Podul Grant) şi Bucureştiul e efectiv blocat", a declarat primarul Daniel Tudorache.

VIDEO: 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23