EXCLUSIV  Mutare-bumerang în USR. Barna, făcut praf de arma politică pe care a creat-o. Vâlcu: Trebuie să-ți placă și acum!

foto pixabay
foto pixabay

Dan Barna este făcut praf în mediul online, în lupta pentru șefia USR PLUS. 

Dan Barna, candidat pentru șefia USR PLUS (care, în acte, a ajuns să fie un singur partid, USR în urma fuziunii) este acum făcut praf pe Facebook de către propriii colegi, membri de partid, care au un vot de dat înainte de Congresul care anunță viitoarea conducere. 

Mesajele au curs în rafală la interviul de pe Zoom realizat de Irineu Darău, și el candidat pentru funcția de lider al USR PLUS, dar care a obținut 10% din voturi și n-a trecut în etapa finală. Dan Barna a luat 43%, iar Dacian Cioloș 46%. Dacă la interviul cu Dacian Cioloș, membrii partidului au fost mai puțin acizi, în cazul lui Dan Barna, i s-a căutat și exagerat ”scama” de pe bluză. 

Astfel, au curs comentarii extrem de acide, precum ”A spus și altcineva, Dane ne insulți inteligența, mulți dintre noi suntem membri vechi și știm aproape toate neregulile făcute de EB”, ”Observ jargonul foarte bogat, chiar dacă suntem între noi nu mi se pare acceptabil”, ”Dan o uitat de ce o venit pe live. Prin răspunsul la întrebări trebuia să ne convingi să te votăm, nu să îți dai în cap singur”, ”Ce mi-a rămas din discursul lui Barna: "Gigele, ce faci c**ie? Îți dau o adresă de mail, adu-mi și mie niște apă!”, ”Domnule Barna, mi-e rușine mie de limbajul dvs.”, ”Nu mai reușesc să te ascult având în vedere că încă nu îmi revin cum vorbești cu soția ta!”.

Vezi și: La PNL a fost PARFUM! Cioloș vs. Barna, CULISELE luptei pentru șefia USR PLUS. Dovada că se fac praf între ei!

Evident, un derapaj atât de îngrozitor, cum este descris de comentariile mai sus amintite, ar fi fost imediat taxat în presă. Însă, interviul de peste o oră cu Dan Barna a fost unul tipic lui, fără elemente surprinzătoare, ușor relaxat, ca între colegi, dar fără limbaj deplasat. Cu referire la modul în care vorbește cu soția sa, în întreg interviul a fost un moment în care Dan Barna și-a pierdut vocea și a cerut, pe un ton normal: ”Îmi aduci și mie niște apă?”, iar, din depărtare, s-a auzit răspunsul unei femei ”da, da”. 

În această situație, jurnalistul Val Vâlcu este de părere că tocmai USR a adus pe scena publică acest tip de atac online, iar, în acest context, Dan Barna nu se poate plânge tocmai de ceea ce a creat. 

”Dacă ți-a plăcut când se striga/scria ”m... PSD”, trebuie să-ți placă și acum, când te torpilează pe tine. Nu poți să te plângi de ceva ce tu ai adus în politică. Până la USR PLUS, nu erau folosite astfel de mijloace. Gherila electronică a fost adusă în disputa politică de USR, de PLUS, deci n-ai de ce să te superi că e folosită împotriva ta. La adăpostul anonimatului, se vărsau tone de lături în capul adversarului politic. Acum, i se întâmplă lui. Să-și pună întrebarea, însă, dacă cei care-l înjură nu sunt aceiași oameni care înjurau, în trecut, PSD-ul” a comentat Val Vâlcu situația. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel