EXCLUSIV  Mutare ambasadă, informația serii. Gheorghe Iancu: ''Nici Iohannis și nici Dăncilă nu știu''

Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis

Gheorghe Iancu a venit cu o explicație care face lumină în scandalul mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Gheorghe Iancu a declarat, pentru DC News, că președintele Klaus Iohannis nu trebuie să aprobe mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Fostul Avocat al Poporului susține că este vorba doar de o chestiune administrativă. 

Citește și: Mugur Ciuvica - Stelian Ion, scandal MONSTRU, în direct, la TV 

"Din punct de vedere constituțional, în articolul 91 exista alineatul 2 din Constituție, despre care nici Klaus Iohannis și nici Viorica Dăncilă nu știu. Viorica Dăncilă a declarat că ultimul cuvânt în materie de mutare este al președintelui, dar nu este adevărat. În a doua frază a alineatului doi spune că desființarea, înființarea sau ridicarea gradului diplomatic al unei ambasade se face, la propunerea Guvernului, de către președinte. Nicăieri în Constituție nu spune ce se întâmplă în situația mutării. Pot să o mut de pe o stradă pe alta pentru că spune ambasadorul că e igrasie în clădirea aia. Asta este numai o chestiune administrativă, nu are nicio treabă cu aprobarea președintelui. A înnebunit lumea când a spus premierul că rămâne la mâna președintelui. Cum să rămână la mâna președintelui? Ministrul de Externe face o notă, că asta e procedura, în care spune că se mută sediul de pe strada X pe strada Y. Diferența este că e în alt oraș. Și dacă ar fi în același oraș ar fi același lucru", a declarat Gheorghe Iancu. 

Citește și: Europarlamentare 2019. Mircea Pașcu, sfat pentru candidații PSD: Nu o faceți prea tare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel