Mutare Ambasadă. Consultări Iohannis - Dăncilă, la Cotroceni

Iohannis
Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă vor discuta marţi, la Palatul Cotroceni, pe teme de politică externă

Şeful statului îi adresase luni o scrisoare oficială premierului în care o invita la Palatul Cotroceni, la consultări, pentru clarificarea unor aspecte ce ţin de politica externă.

"Stimată doamnă prim-ministru, având în vedere opiniile exprimate de Guvern în legătură cu evoluţii recente din politica externă, în temeiul dispoziţiilor art. 86 din Constituţie, vă invit pentru consultări în data de 15 mai, ora 11,00, la Palatul Cotroceni. Consultările vizează clarificarea unor aspecte ce ţin de politica externă a României, inclusiv problematica relocării Ambasadei României din Statul Israel, care constituie probleme urgente şi de importanţă deosebită", se arată în invitaţia adresată premierului de către preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele a precizat că la această întâlnire premierul poate fi însoţit de miniştrii de resort. În cursul serii de luni, Guvernul a anunţat, printr-un comunicat de presă, că premierul Viorica Dăncilă va participa, marţi, la Palatul Cotroceni, la consultările pe teme de politică externă, în urma invitaţiei adresate de preşedintele Klaus Iohannis.

"Domnule preşedinte, în cadrul dialogului interinstituţional, am primit invitaţia dumneavoastră la consultări pe teme de actualitate de politică externă, respectiv recentele evoluţii din Orientul Mijlociu şi relaţiile bilaterale ale României cu Statul Israel. Pe această cale, confirm participarea", a precizat Viorica Dăncilă, potrivit comunicatului Executivului.

[citeste si]

Sâmbăta trecută, la Blaj, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că îl va invita pe ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, pentru a-i explica poziţia adoptată de reprezentanţii României la discuţia de la nivelul Serviciului European de Acţiune Externă al UE privind mutarea reprezentanţelor diplomatice în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

În acest context, în cursul zilei de luni, premierul Dăncilă a declarat, referindu-se la convocarea ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, de către şeful statului, că Iohannis trebuie să sune la premier dacă vrea să meargă un ministru la Palatul Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel