Urmărește emisiunea live


Muștarul românesc ar putea să fie mai scump din cauza războiului din Ucraina. "Avem stoc de semințe până în septembrie"

Muștarul românesc ar putea să fie mai scump din cauza războiului din Ucraina / Foto: Pexels, de Milan
Muștarul românesc ar putea să fie mai scump din cauza războiului din Ucraina / Foto: Pexels, de Milan

Muștarul românesc ar putea să fie mai scump din cauza războiului din Ucraina.

Românii ar putea să plătească mai mult pentru muștar, din cauza războiului din Ucraina, transmite Pro Tv. Producătorii români cumpărau masiv boabe din Ucraina și din Rusia, țări aflate acum în conflict. Se pare că în ultimele săptămâni prețul boabelor de muștar s-a dublat. În plus, marfa ajunge foarte greu.

Un producător de muștar din Codlea spune că până acum își cumpăra materia primă în special din Ucraina și din Rusia. De când a început războiul, s-a orientat spre Republica Moldova, însă plătește dublu. Astfel, dacă anul trecut o tonă de boabe de muștar se vindea cu 600 de euro, acum costă 1.200 de euro.

"Avem stoc de semințe de muștar până în septembrie, și nu prea se găsește în România"

”Pe lângă faptul că a crescut foarte mult prețul la semințe, pe zona de semințe au apărut probleme și cu transportul, deoarece transportatorii sunt nevoiți să caute noi rute de ocolire a zonelor de conflict, ceea ce duce și la o creștere a transportului. Ca ordin de mărime, de trei ori a crescut transportul pentru un camion.”, a spus Sorin Turcu, administratorul unei companii.

”Anul trecut am importat semințe de muștar din Ucraina, pentru că semințele de muștar din Ucraina au o calitate foarte bună. Dat fiindcă acest lucru nu va fi posibil anul acesta, suntem foarte preocupați ce facem, avem stoc de semințe de muștar până în septembrie, și nu prea se găsește în România, și, dacă se găsește, are un preț așa de mare.”, a spus Biro Jolan, producător de muștar.

Recent, Germania, țara în care se vând cantități însemnate de muștar, a anunțat că se confruntă cu o criză de materie primă.

De ce să pui oțet și zahăr în borcanul cu muștar. Te gândeai cât de mult ajută?

Tu știi de ce ar trebui să pui oțet și zahăr în borcanul cu muștar? Iată explicația foarte simplă. Gospodinele spun că muştarul uscat poate fi împrospătat adăugând puţin zahăr şi o linguriţă de oţet, după care se freacă uşor. În acest fel, va putea fi consumat mai mult timp, fără a se strica în frigider. Găsești mai multe trucuri dacă citești articolul de AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel