Mustafa Tartousi, eliberat condiţionat. Condamnat că l-a ajutat pe Hayssam să fugă din țară

Irina Constantin / 22 ian 2019 / 14:49 Salveaza PDF Comentarii
Inchisoare, foto ilustrativ
Descriere foto: Inchisoare, foto ilustrativ

Mustafa Tartousi, condamnat în anul 2014 la şapte ani închisoare pentru că l-a ajutat pe sirianul Omar Hayssam să fugă din România, va fi eliberat condiţionat astăzi din Penitenciarul Jilava. 

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Jilava a confirmat informația pentru Agerpres.

Procurorii n-au făcut contestație la decizia instanței


Pe 15 ianuarie, Judecătoria Sectorului 4 a dispus eliberarea condiţionată a lui Mustafa Tartousi, decizie rămasă definitivă după ce procurorii nu au făcut contestaţie.

Pe 7 octombrie 2014, ÎCCJ i-a condamnat pe Omar Mahmoud şi Omar Mukhles la câte cinci ani de închisoare, iar pe Mustafa Tartousi la şapte ani de închisoare, pentru înlesnirea trecerii frontierei, găzduirea ori facilitarea accesului în zona obiectivelor vizate a unei persoane care a participat sau a comis un act de terorism.

Potrivit motivării deciziei de condamnare, complicii lui Omar Hayssam au sprijinit 'cu intenţie directă' un suspect de terorism să părăsească teritoriul României. ”Inculpatul Tartousi Moustafa a fost cel care l-a îmbarcat pe Omar Hayssam pe nava pe care o agentura şi care i-a oferit tot sprijinul necesar pentru ca acesta să părăsească ţara prin portul Constanţa, ulterior aşteptându-l la Alexandria, pentru a asigura succesul celei de-a doua etape a călătoriei, pe ruta Alexandria-Tartus.” preciza Instanța Supremă. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27