EXCLUSIV  Mușamalizarea cazului Caracal. Carmen Obârșanu: Sunt probe care incriminează oameni de stat. Ordinul a venit de la București

Foto: Carmen Obâșanu / Facebook
Foto: Carmen Obâșanu / Facebook

Carmen Obârșanu, unul dintre avocații cazului ”Caracal”, a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre mușamalizarea dosarului. 

Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu în dosarul ”Caracal”, a explicat în exclusivitate pentru DC News ce se întâmplă cu rechizitoriul administrat de procurori și care este adevărul în acest caz. Avocata susține că sunt foarte multe inadvertențe și declarații care ”nu se leagă”, iar totul trebuie dovedit prin probe. 

”Totul trebuia să se dovedească prin probe. Procurorii nu au știut să administreze probe. Nu au vrut. Lipsesc probe esențiale. S-a cerut experiment judiciar, s-a refuzat. S-a cerut să se facă reconstituirea, reală, s-a refuzat. S-a cerut să fie interogat Dincă, s-a refuzat. Ei nu au făcut absolut nimic, nimic, nimic ca să fie un dosar corect lucrat. Nu poți să mergi într-un dosar pe o declarație a lui Dincă, luată sub presiune.” a subliniat avocata. 

Neconcordanțe din dosar

”Ei spun acolo că Dincă băga în butoi sticle. Domnule, ardea câtva plastice pe care le-a băgat. În momentul în care am întrebat ce cantitate de carton bituminat a pus, s-a uitat Dincă speriat la procuror și procurorul a spus: nu, nu nu, răspunde dacă vrea. Nu îl interesează... nu se administrează probe. 

Rechizitoriul are vreo câteva zeci de pagini, raportul FBI, câteva zeci de pagini raportul profiler-ului, câteva zeci de pagini despre respingerea cererilor noastre și peste tot se vorbește că s-a aflat din studii psihologice. Sunt lucruri care nu concordă cu realitatea. Au fost încercări să o determine pe mama Luizei să recunoască niște bijuterii, care nu aparțineau”, a relatat Carmen Obârșanu în exclusivitate pentru DC News

Mușamalizarea cazului Caracal. Probe care nu sunt publice

Avocata familiei Melencu a explicat pentru DC News că ar putea exista și alte probe în dosar, dar care incriminează oameni de stat. 

”Cazul acesta trebuie administrat de probe măcar în faza de judecată. Dacă există alte probe sunt probe care incriminează oameni de stat. Asta este singura explicație. Incriminează oameni de stat pentru că ordinul ca Dincă să ia asupra lui fapta a venit de la București”, a precizat Carmen Obârșanu pentru DC News.  

Întrebată dacă în acest fel se mușamalizează tot cazul, avocata Obârșanu a răspuns: ”Exact. Exact asta este. Deci în momentul în care am pus întrebare despre acel Daniel Barbu, care a stat cu el, atât a apucat Dincă să spună și după aceea nu l-au mai lăsat să mai vorbească, că Daniel Barbu și cu profiler-ul au fost lângă el și cu avocata aceea Firică au fost lângă el atunci când a redactat acele rapoarte. Primul prin care a recunoscut, acela din august și acela din noiembrie, când a vorbit despre implicarea lui Risipițeanu, au fost scrise în celulă. Când am început să îl întrebăm despre acele rapoarte a spus că a început să le scrie din curte sub influența avocatei, profilerului și a ofițerului de la București.”

Se va afla adevărul în acest caz?

”Dacă am da de un judecător corect care să nu se afle influențat de acele organisme suprastatale, care dictează soluția, deci supra-statului român,  atunci ar mai exista o posibilitate, dar noi dorim în primul rând să găsim fetele”, a încheiat avocata Carmen Obârșanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel