Mureş: Şapte curţi, peste 400 de hectare de teren agricol şi păşuni şi un drum comunal, inundate de râul Mureş

Sute de hectare de terenuri agricole, păşuni şi şapte gospodării din comuna Sânpaul au fost inundate în urma creşterii debitului râului Mureş, din cauza ploilor abundente din ultimele zile, apele afectând şi drumul comunal dintre Cipău şi satul Dileul Vechi.

Primarul comunei Sânpaul, Simon Istvan, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că se intervine cu motopompe pentru scoaterea apei din curţi, iar acolo unde viitura risca să intre în case, s-au făcut ziduri din saci de nisip. 'Avem apă în mai multe curţi, în case nu a intrat. Avem o casă mai expusă, dar am intervenit cu saci de nisip. Avem însă peste 400 de hectare de terenuri agricole şi păşuni inundate, dar aceasta este o suprafaţă aproximativă, s-ar putea să fie mult mai mare. Din fericire, apele Mureşului sunt în scădere', a spus Simon Istvan.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş a anunţat că intervine la Sânpaul cu o autospecială şi o motopompă de mare putere. De asemenea, echipele ISU Mureş şi ale Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş acţionează pentru acoperirea unei breşe de circa 3,5 metri, apărută în digul de apărare a comunei Sânpaul. Pe raza comunei Ogra, apele Mureşului au inundat Drumul Comunal dintre Cipău şi Dileul Vechi, pe circa 100 de metri, adâncimea apei fiind de aproximativ 70 de centimetri. Primarul comunei Ogra, Marian Palaghie, a precizat, pentru AGEPRRES, că apele râului Mureş au pătruns prin breşa formată în digul dintre Sânpaul şi Dileul Vechi, au inundat un grajd de animale, mai multe curţi, peste 150 de hectare de teren arabil şi 65 hectare de păşune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel