Murele, beneficii uimitoare. Și urșii le adoră din aceste motive

Murele se găsesc din belșug în această perioadă. Află ce beneficii uimitoare au murele pentru sănătate. Chiar și urșii le adoră din aceste motive. 

Murele sunt unele dintre cele mai apreciate fructe de pădure. Iată câteva dintre beneficiile uimitoare ale murelor:

Murele încetinesc îmbătrânirea

Murele au un nivel ridicat de antioxidanți care feresc organismul de radicalii liberi, responsabili de îmbătrânire. În plus, antioxidanții previn degradarea creierului și pierderea memoriei. Alte studii au scos la iveală faptul că murele protejează vasele de sânge capilare.

Murele luptă contra cancerului

Murele conțin antocianine, substanțe din categoria polifenolilor cu un puternic potențial anticancer. De aceea se consideră că o dietă bogată în mure poate lupta împotriva cancerului. Un studiu apărut în publicația Nutrition and Cancer a scos la iveală faptul că extrasul de mure inhibă dezvoltarea celulelor canceroase la plămâni, potrivit sfatulparintilor.ro.

Murele combat inflamația

Inflamațiile sunt la originea multor boli grave, începând de la artrită și până la bolile cardiovasculare. Potrivit unor studii publicate în Journal of Agricultural and Food Chemistry, murele au proprietăți antiinflamatorii.

Murele țin la distanță infecțiile

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Periodontal Research, murele au proprietăti antibacteriene puternice. O dietă bogată în mure contribuie la o bună sănătate orală. În plus, murele sunt un rezervor natural de vitamina C, care contribuie la rezistența sistemului imunitar în fața infecțiilor.

Murele îmbunătățesc digestia

Murele sunt o sursă importantă de fibre alimentare, care ajută la stimularea tranzitului intestinal. Murele conțin atât fibre insolubile, cât și fibre solubile, ceea ce echilibrează nivelul glicemiei, precum și colesterolul.

Vezi și:  Dieta cu fructe de pădure.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel