Mugurel Surupăceanu a învins DNA. Declarație explozivă după achitarea definitivă

Mugurel Surupăceanu, fost deputat PSD, a fost achitat definitiv în dosarul în care era acuzat de instigare la complicitate la abuz în serviciu. 

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Craiova şi este definitivă. Lupta lui Mugurel Surupăceanu cu DNA este lungă, se întinde pe 11 ani, în două dosare în care deciziile definitive au fost de achitare. În primele instanțe, fostul deputat PSD a fost condamnat chiar și la 7 ani de închisoare. 

Mugurel Surupăceanu a făcut declarații la Antena 3 după ce a câștigat definitiv în instanță. 

Iată declarațiile acestuia făcute în emisiunea ”Esențial”: 

- Cel mai dificil a fost să-mi mențin familia în echilibru, pentru că, din păcate, situațiile de acest gen nu ne afectează doar pe noi, cei implicați direct, au efecte puternice asupra celor dragi nou. A fost cea mai mare provocare pe care eu și familia mea am reușit să o depășim cu bine. 

- Pot să vă spun, deși pare paradoxal, că ieșirea mea din politică a avut un impact pozitiv asupra evoluției mele în mediul de afaceri. În tot acest timp, al ultimilor ani, m-am concentrat pe muncă, am făcut ce știam mai bine, iar acest lucru a avut rezultate foarte bune. 

- Trebuie s-o spun, au fost unele situații și aici mă refer la câteva relații cu băncile, în care am fost respinși pentru evaluare din cauză că aveam dosar penal. E un lucru care m-a afectat. De exemplu, am avut o situație în care o bancă a refuzat să-mi deschidă cont, pe motiv că aveam dosar penal la DNA. Nu s-au referit la DNA, pentru că există o teamă. (...)

- Trebuia să-mi duc această luptă singur, era o chestiune personală, nu era corect să împart lupta cu partidul. A fost o decizie foarte bună, pentru că nu era corect să afectez imaginea partidului. 

- Ceea ce eu am făcut nu a fost nimic ilegal. Aceste dosare au pornit de la un sâmbure de adevăr, n-au fost inventate, numai că eu am explicat că implicarea mea nu a fost de natură penală și judecătorii au înțeles. Drept dovadă, au făcut dreptate și lucrurile s-au terminat într-un mod pozitiv. În primul dosar am fost trimis în judecată în 2009, iar în al doilea în 2015 sau 2016. 

- Momentan nu mă întorc în politică, abia am terminat această luptă. Sunt angrenat în activitatea de business și nu am avut nicio propunere să mă întorc în politică. Nu știu dacă este momentul. Vreau să le mulțumesc celor care au fost alături de mine, deși vreau să fac o precizare: reacția umană a unora, pe care i-am considerat prieteni, s-a dovedit a fi una dezamăgitoare. S-au dovedit a fi oameni lași, fricoși și să știți că-n astfel de momente, descoperi că mai ai puțini prieteni lângă tine, pentru că frica lor personală depășește sentimentul de prietenie sau loialitate. Fiecare se îndepărtează, dar am avut și ocazia să fac o evaluare și să văd cine-mi sunt prieteni și cine nu merită să fie. 

- Vreau să rețin din această experiență doar aspectele pozitive. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel