Mugur Isărescu, verificat de ANI. BNR: Sesizarea a pornit de la confuzie

Mugur Isarescu
Mugur Isarescu

ANI verifică declarația de avere a guvernatorului BNR în urma sesizării unei organizații nonguvernamentale care a remarcat o discrepanță între datele din declarația de avere și afirmațiile publice ale lui Mugur Isărescu, a declarat purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

"Nu vorbim de o autosesizare, ci de o sesizare făcută de o organizație nonguvernamentală  care a considerat că există o neclaritate între declarația de avere a d-lui guvernator și declarațiile de acum două-trei săptămâni, o lună, când a uitat că luase un credit de la Volksbank. Componenta legală ține de declarația de avere care este prezentă pe site. Nu este prima oară când ANI verifică aceste declarații, deci mă aștept ca lucrurile să nu dureze mult și să fie clarificată toată această situație. Știu că ea a pornit de la această relativă confuzie, în urma acelei declarații", a declarat, vineri, într-o intervenție telefonică la Antena 3, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

Într-o conferinţă de presă derulată în 4 februarie la sediul BNR, Isărescu a declarat că nu a avut niciodată credit la Volksbank România, ci a fost debitor doar la BRD, răspunzând întrebării adresate de un reporter.

Potrivit declaraţiei de avere a guvernatorului BNR din noiembrie 2007, Isărescu a contractat un credit de la Volskbank România în 2006, cu scadenţa în 2007, cu un sold de 698.617 lei. Creditul fusese contractat de Isărescu pentru achiziţia unui apartament într-un complex rezidenţial din Băneasa, care a fost donat ulterior fiului acestuia, Costin Isărescu.

Mugur Isărescu, verificat de ANI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel