Mugur Isărescu și Daniel Zamfir, replici: ”Ați zis așa” / ”Nu a fost declarația asta”

Rodica Mitu / 12 feb 2019 / 11:56 Salveaza PDF Comentarii

Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, este audiat marţi. La discuții participă şi președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. La un moment dat, Mugur Isărescu a avut un schimb de replici cu Daniel Zamfir.

Zamfir: I-ați îndemnat pe oameni să ia credite că se vor scumpi. Oamenii au luat credite și peste șapte luni s-au trezit cu ratele dublate sau mai mari. Dumneavoastră știați că o să crească ROBORUL. (...) I-ați îndemnat pe oameni să ia credite (...) Ați zis așa: Luați credite pentru locuințe pentru că la anul s-ar putea scumpi. Adică iau acum că e ieftin

Isărescu: Nu a fost declarația asta

Zamfir: Asta a fost. 18 noiembrie 2015

Isărescu: Fiecare decide să ia sau să nu ia credite. Noi am spus un lucru foarte clar: dobânzile mici sunt de domeniul trecutului. Și aveam toate motivele să spunem acest lucru. 

 

Audierile au loc după o serie de refuzuri şi schimburi de replici aprinse între BNR pe de o parte şi senatorul ALDE Daniel Zamfir şi consilierul premierului, Darius Vâlcov, de cealaltă parte.

Guvernatorul a mai fost invitat de două ori, până în prezent, în Comisia economică din Senat, dar a refuzat de fiecare dată.

 

VEZI ȘI: Ce i-a șoptit Tăriceanu lui Zamfir în timpul audierii lui Isărescu


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23