Mugur Isărescu și Daniel Zamfir, replici: ”Ați zis așa” / ”Nu a fost declarația asta”

Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, este audiat marţi. La discuții participă şi președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. La un moment dat, Mugur Isărescu a avut un schimb de replici cu Daniel Zamfir.

Zamfir: I-ați îndemnat pe oameni să ia credite că se vor scumpi. Oamenii au luat credite și peste șapte luni s-au trezit cu ratele dublate sau mai mari. Dumneavoastră știați că o să crească ROBORUL. (...) I-ați îndemnat pe oameni să ia credite (...) Ați zis așa: Luați credite pentru locuințe pentru că la anul s-ar putea scumpi. Adică iau acum că e ieftin

Isărescu: Nu a fost declarația asta

Zamfir: Asta a fost. 18 noiembrie 2015

Isărescu: Fiecare decide să ia sau să nu ia credite. Noi am spus un lucru foarte clar: dobânzile mici sunt de domeniul trecutului. Și aveam toate motivele să spunem acest lucru. 

Audierile au loc după o serie de refuzuri şi schimburi de replici aprinse între BNR pe de o parte şi senatorul ALDE Daniel Zamfir şi consilierul premierului, Darius Vâlcov, de cealaltă parte.

Guvernatorul a mai fost invitat de două ori, până în prezent, în Comisia economică din Senat, dar a refuzat de fiecare dată.

 

VEZI ȘI: Ce i-a șoptit Tăriceanu lui Zamfir în timpul audierii lui Isărescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel