Ce i-a șoptit Tăriceanu lui Zamfir în timpul audierii lui Isărescu

audieri
audieri

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este audiat marţi într-o şedinţă comună a comisiilor economică şi de buget-finanţe ale Senatului, începând cu ora 11,00.

La un moment dat, Călin Popescu Tăriceanu i-a șoptit lui Daniel Zamfir: ”Lasă-l să vorbească (n.r. - pe Mugur Isărescu) și scrie întrebările”.

Apoi, la microfon, președintele Senatului a spus: ”Vreau să rog să aibă răbdarea să se asculte unii pe alții".

Senatorul ALDE, Daniel Zamfir, l-a întrebat pe Isărescu dacă indicele ROBOR a fost manipulat de bănci, iar Isărescu a negat.

"ROBOR nu este manipulat. Nu există o înţelegere de tip cartel între bănci. (...) ROBOR a crescut, este normal, având în vedere că şi inflaţia a crescut", a spus Isărescu.

Guvernatorul a subliniat că BNR nu se "joacă cu politica monetară", iar dobânzile din piaţă au crescut în pas cu inflaţia.

"Dobânzile au crescut în pas cu inflaţia. (...) Când inflaţia era foarte scăzută, negativă, nu exista un deficit de cerere, cu creşteri salariale mari. Era inflaţie negativă şi o creştere economică mare. Atunci, BNR a lăsat dobânda la 1,75%", a spus Isărescu.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, este audiat, marţi, la această oră, în comisiile reunite economică şi de buget-finanţe din Senat, alături de întreg Consiliul de Administraţie al BNR, pe teme legate de cursul valutar şi pe modul în care este calculat indicele ROBOR. La audiere participă şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Audierile au loc după o serie de refuzuri şi schimburi de replici aprinse între BNR pe de o parte şi senatorul ALDE Daniel Zamfir şi consilierul premierului, Darius Vâlcov, de cealaltă parte.

Guvernatorul a mai fost invitat de două ori, până în prezent, în Comisia economică din Senat, dar a refuzat de fiecare dată.

VEZI ȘI: Isărescu, audiat. Piperea: Vă zic o surpriză - update 2



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel